baka saftigt gott smörgåstårtebröd Naturligt glutenfritt

Senast uppdaterad: 2013-12-20

Hej Åsa jag har läst lite recept av dig och provad några och de blev jättebra. Jag skulle hemskt gärna vija ha ett saftigt gott naturligt glutenfritt bröd till smörgåstårta. Inte torrt och tråkigt. Gärna lite recept på glutenfri buffé- Jjag är väldikt glad för ett svar ! Mvh Cathrine

Svar

Hej Cathrine!

Vad roligt att dina brödbak blivit lyckade! Kanske kan detta ljusa formbröd vara något? Det blir väldigt saftigt tack vara keso och ägg.

THOMIS KESOBRÖD – 2 limpor

50 g margarin
1 ägg
125 g keso
4 dl mjölk
1 tsk salt
50 g jäst
10-12 dl naturligt glutenfri fin mix

1.Smält matfettet. Tillsätt mjölken och värm till 37° C.
2.Rör ut jästen i degspadet. Blanda i ägg, keso och salt
3.Tillsätt mjölmixen, lite i taget. Beararbeta degen väl, gärna i hushållsassistent eller med elvisp. Degen ska vara ganska kladdig.
4.För över degen till 2 smorda 1,5 l formar. Låt jäsa ca 40 min.
5.Pensla med ägg och strö eventuellt vallmo eller sesamfrö över.
6.Grädda bröden i 200° i 30 min

Lycka till!

Med vänliga hälsningar
Åsa Nordlander, leg dietist