Är Corona glutenfritt?

Senast uppdaterad: 2017-11-24

Hej!
Jag håller på att läsa fram och tillbaka på nätet om Corona är glutenfri. Det står att den innehåller kornmalt.
Vissa nät-sidor säger att den kan drickas av en glutenintolerant, andra säger emot.
Kan jag dricka denna? Jättetacksam för svar!

Svar

Hej!

Öl kan innehålla varierande mängder gluten. Livsmedelsverket analyserar regelbundet gluteninnehåll i olika livsmedel.

I den senaste analysen av gluteninnehåll i olika ölsorter som Livsmedelsverket gjorde så låg glutenhalten i Corona under gränsvärdet för glutenfritt. I analysen som gjordes då analyserade ölsorter från tre olika tillverkningsdatum. Däremot kan man ju inte med säkerhet säga att all Corona som tillverkas är glutenfri eftersom producenten inte kontrollerar detta. De enda ölsorterna som garanterat är glutenfria är de med glutenfri märkning. Du kan läsa mer om analyserna på Livsmedelsverkets hemsida.

Med vänlig hälsning,

Ylva Törner, leg. dietist