Gluten och mjölfritt

Senast uppdaterad: 2013-12-20

Hej jag har fått råd av min homeopat att avhålla mig från gluten och mjölk. Jag har inte verifierat detta via provtagning men har slutat med vanlig mjölk och försöker hålla mig från gluten men jag tycker det är svårt. Jag har blivit mindre arg för allt möjligt, fått mindre gaser,mindre blodsockerfall, och blivit piggare. Jag skulle vilja baka gluten fritt bröd utan färdiga brödmixar då de verkar innehålla en hel det tillsats medel. Jag har tidigare bakat en del vanligt bröd så jag har även prövat att försöka mig på glutenfritt. Jag har skollat linfrö lagt i olika fröer försökt med majsmjöl, rismjöl och bovetemjöl. Jag har försökt med både Jäst och bakpulver och exprimenterat lite. Konsistensen har inte varit perfekt men ok men smaken har inte varit något vidare. Har du något recept eller kan rekommendera någon webb plats eller bok med recept utan färdiga mixar Tacksam för svar Med vänlig hälsning, Åsa Arvidsson

Svar

Hej Åsa!

Vad skönt att du mår bättre!

Om du vill baka utan de färdiga mjölmixerna kan jag verkligen rekommendera boken Friendly bread: baka glutenfritt från baguette till brownie av Karin Moberg, Oscar Målevik och Stefan Wettainen. Finns att köpa bland annat på Adlibris. Några av recepten finns också på recept.nu om du söker på Oscar Målevik.

Lycka till med bakningen!

Med vänliga hälsningar

Åsa Nordlander

Leg. Dietist