Mathavre

Senast uppdaterad: 2013-12-20

Hej Åsa! Jag har under en längre tid funderat gällande om man kan äta mathavre när man är diagnostiserad med celiaki. Jag har sökt efter svar på internet men inte känt att jag funnit någon trovärdig källa, eller något svar jag känt varit definitivt.
Eftersom havren i sig inte innehåller gluten men den kan vara kontaminerad med andra spannmål.
Tacksam för svar!

Svar

Hej!

Precis som du skriver är havren i sig glutenfri. Både havregryn och mathavre kan dock innehålla upp till 5 % av andra spannmål och kan därför inte garanteras vara glutenfria. Tyvärr finns (vad jag känner till) ingen “ren mathavre” på marknaden.

Med vänliga hälsningar

Åsa Nordlander

Leg Dietist