Påverkansarbete

För att göra det enklare för barn och unga att leva med celiaki sprider vi kunskap, lyfter förebilder och ger förslag på lösningar. Bli medlem i SCUF för att stötta vårt påverkansarbete! Tack också för att du är med att skapa ett tillgängligare samhälle, varje gång du frågar efter glutenfritt och informerar om celiaki gör du skillnad.

Maila info(Replace this parenthesis with the @ sign)scuf.se om du har tankar och idéer kring påverkansarbetet.

medlemsundersökning
Varje år genomför SCUF en undersökning inom olika fokusområden som skola, resor, matbutiker och fritid. Resultatet presenteras för företag och relevanta aktörer.

SCUF-undersökningen

Celiakiarmband
Genom att samla in pengar till Svenska Celiakiförbundets forskningsfond kan medlemmar bidra till att celiakiforskningen går framåt.

Insamling till celiakiforskning

Drömbutiken Illustration
I projektet Drömbutiken har barn och unga tagit fram konkreta förslag till matbutiker som vill göra det kul, enkelt och säkert att handla glutenfritt.

Drömbutiken

Butiksronden Handla Glutenfritt
Gå till en matbutik med en checklista på vad som gör butiken till en drömbutik för den som handlar glutenfritt. Fyll i och lämna sedan in till personalen.

Butiksronden


Tillsammans med Unga Allergiker har vi tagit fram material för att öka tillgängligheten i skolan.

Tillgängligskola

Celiakiposter SCUF
Öka kunskapen om celiaki och glutenfritt i bland annat skolor och restauranger.

Informationsmaterial

SCUF-gaffeln
SCUF-gaffeln delas ut varje år till en person, organisation eller ett företag som förbättrar situationen för oss med celiaki.

SCUF-gaffeln

Ett barn som säger ifrån
Om du har fått fel mat eller blivit illa bemött när du frågar efter säker mat ska du eller din vårdnadshavare säga ifrån.

Gör en anmälan