Medlemsundersökning

Resor och sjukvård illustration

Glutenfri Hälsa – Medlemsundersökning 2018

Besvara frågor om resor, sjukvård, hälsa och spår av gluten. Var med att göra skillnad genom att delta i SCUF:s medlemsundersökning! Svar samlas in fram till 30 november 2018.

Besvara medlemsundersökning

Vi kan påverka mer när vi samlar våra åsikter

Varje år undersöker SCUF upplevt utbud, säkerhet och bemötande inom olika fokusområden. Däribland skolan, matbutiker, resor och fritid. Resultatet sammanställs och presenteras bland annat för glutenfria producenter och relevanta aktörer. Medlemsundersökningen är den största i sitt slag och har under åren lett till både nya glutenfria produkter ökad tillgänglighet. Resultatet ligger också till grund för informationsmaterial.

Maila info@scuf.se om du har frågor.

Glutenfri skola – 2017

Hur säker och inkluderande är skolan för elever med celiaki? Det har barn och unga som går i förskola, grundskola och gymnasium svarat på. Ta del av erfarenheter och förslag till skolmatsal, hem- och konsumentkunskap, fika och utflykt.

Läs rapporten

Illustration SCUF skola

Handla glutenfritt – 2017

Vad gör det kul, enkelt och säkert att handla glutenfritt i matbutiker? Ta del av barn och ungas erfarenheter, oro och lösningsförslag i rapporten.

Resultatet presenterades för glutenfria producenter och företag inom dagligvaruhandeln (matbutikskedjor) under våren 2018. Läs mer och se vilka vi besökt här.

Läs rapporten

Handla glutenfritt illustration

En glutenfri fritid - 2016

Hur tillgänglig är kioskförsäljningen? Hur oroliga är barn och unga för kontaminering? Och är det vanligt att äta gluten ibland trots celiaki?

Läs rapporten

Att resa glutenfritt - 2015

Cirka 95 procent känner sig begränsade när de reser. Det behövs bland annat glutenfria barnmenyer och mer naturligt glutenfritt.

Läs rapporten

Kan jag fika här? - 2014

Barn och ungas åsikter om säkerhet, utbud och tillgänglighet på caféer och restauranger.

Läs broschyren

Skolmat för alla? - 2014

Ta del av upplevelser från skolan och elevernas tankar om gluten- och laktosfri skolmat.

Läs broschyren

Nuläget på hyllan - 2014

Upplevt utbud och förslag på gluten- och laktosfria produkter.

Läs rapporten

Fritidsundersökning - 2013

Säkerhet, utbud och bemötande bland annat på resor och evenemang.

Läs rapporten

Nulägesrapport - 2012

Caféer och restauranger, skolmat och utbud i matbutiker.

Läs rapporten