SCUF-gaffeln

scuf-gaffelnOm utmärkelsen

SCUF-gaffeln är ett pris som varje år delas ut av SCUF. Vinnaren är en person, organisation eller ett företag som förbättrar situationen för oss med celiaki. Priset finns till för att uppmärksamma de som gör ett bra arbete; vi vill med SCUF-gaffeln visa vår uppskattning och hoppas inspirera andra att följa pristagarnas exempel!

Finns det ett företag du tycker har lyssnat på våra behov? En politiker som driver dina frågor? Ett café som har goda glutenfria bullar? Eller någon på din skola som ser till att du får god mat varje dag?

Nomineringsperioden för SCUF-gaffeln 2018 öppnar i höst.

Pristagare

2017 – Lysings Konditori i Ödeshög. Läs motiveringen och läs om finalisterna här.

2016 – Virginia Küst, Küsten är klarLäs motiveringen och se Virginias tackvideo här.

2015 – Anna Maria Corazza Bildt, EU-parlamentariker

2014 – Fridolfs Krog i Halmstad

2013 – Christina Karlsson, legitimerad dietist och Senior Health Manager på avdelningen för hälsa på ICA Sverige

2012 – Eva Bengtsson, tidigare generalsekreterare Svenska Celikaförbundet

2011 – Wayne´s Coffee

2010 – Barbros minibitar

2009 – Doktor Anneli Ivarsson

2008 – ICA

2007 – Mc Donalds

2006 – Pasta ETC

2004 – Sonja Rinne, Svenska Celiakiförbundet

2003 – Valio

2002 – Lithels fria bröd

2001 – Josef Gebele, Semper