SCUF-gaffeln
Om utmärkelsen
SCUF-gaffeln är ett pris som varje år delas ut av SCUF. Vinnaren är en person, organisation eller ett företag som förbättrar situationen för oss med celiaki. Priset finns till för att uppmärksamma de som gör ett bra arbete; vi vill med SCUF-gaffeln visa vår uppskattning och hoppas inspirera andra att följa pristagarnas exempel!
Finns det ett företag du tycker har lyssnat på våra behov? En politiker som driver dina frågor? Ett café som har goda glutenfria bullar? Eller någon på din skola som ser till att du får god mat varje dag?
Nomineringsperioden är i samband med SCUF-undersökningen, maila info@scuf.se
Pristagare
2023 – Jonny Hamnell, Nogluforme
2022 – Margareta Elding-Pontén & Malvas Glutenfria hantverksbageri
2021 – Glutenpodden, Linus Engqvist Richert och Smilla Luuk på uppdrag av Svenska Celiakiförbundet.
2018 – Kristina Byman, allergisjuksköterska.
2017 – Lysings Konditori i Ödeshög.
2016 – Virginia Küst, Küsten är klar.
2015 – Anna Maria Corazza Bildt, EU-parlamentariker
2014 – Fridolfs Krog i Halmstad
2013 – Christina Karlsson, dietist och Senior Health Manager på ICA Sverige
2012 – Eva Bengtsson, tidigare generalsekreterare Svenska Celikaförbundet
2011 – Wayne´s Coffee
2010 – Barbros minibitar
2009 – Doktor Anneli Ivarsson
2008 – ICA
2007 – Mc Donalds
2006 – Pasta ETC
2004 – Sonja Rinne, Svenska Celiakiförbundet
2003 – Valio
2002 – Lithels fria bröd
2001 – Josef Gebele, Semper