SCUF-undersökningen

SCUF-undersökningen

Vi kan påverka mer när vi samlar våra åsikter

Varje år undersöker SCUF upplevt utbud, säkerhet och bemötande inom olika fokusområden. Däribland skolan, matbutiker, resor och fritid. Resultatet sammanställs och presenteras bland annat för glutenfria producenter och relevanta aktörer. SCUF-undersökningen är den största i sitt slag och har under åren lett till både nya glutenfria produkter ökad tillgänglighet. Resultatet ligger också till grund för informationsmaterial.

Maila info@scuf.se om du har frågor.

Nulägesrapport – 2022

Årets undersökning är en nulägesrapport som handlar om hur barn och unga upplever det glutenfria utbudet i matbutiken, det glutenfria utbudet på caféer och restauranger samt hur det är att resa med celiaki.

Glutenfri skola – 2021

Årets undersökning behandlar ett tidigare undersökt ämne. Hur säker och inkluderande är skolan för elever med celiaki? Det har barn och unga som går i skolan svarat på. Ta del av erfarenheter och förslag till skolmatsal, hem- och konsumentkunskap, fika och utflykt.

Glutenfri Hälsa – 2018

SCUF har frågat barn och unga hur de upplever sjukvården och hälsa samt resor. Ta del av erfarenheter och förbättringsförslag för att göra upplevelsen inom sjukvård bättre. Få inblick i de svårigheter och orosmoment som finns kring att resa. 

Glutenfri skola – 2017

Hur säker och inkluderande är skolan för elever med celiaki? Det har barn och unga som går i förskola, grundskola och gymnasium svarat på. Ta del av erfarenheter och förslag till skolmatsal, hem- och konsumentkunskap, fika och utflykt.

Handla glutenfritt – 2017

Vad gör det kul, enkelt och säkert att handla glutenfritt i matbutiker? I denna rapport kan du ta del av barn och ungas erfarenheter och oro inför att handla. Få reda på vilka produkter som efterfrågas och hur drömbutiken ser ut.

En glutenfri fritid – 2016

Hur tillgänglig är kioskförsäljningen? Hur oroliga är barn och unga för kontaminering? Och är det vanligt att äta gluten ibland trots celiaki?

Att resa glutenfritt – 2015

Cirka 95 procent känner sig begränsade när de reser. Det behövs bland annat glutenfria barnmenyer och mer naturligt glutenfritt.

Kan jag fika här? – 2014

Barn och ungas åsikter om säkerhet, utbud och tillgänglighet på caféer och restauranger.

Skolmat för alla? – 2014

Ta del av upplevelser från skolan och elevernas tankar om gluten- och laktosfri skolmat.

Nuläget på hyllan – 2014

Upplevt utbud och förslag på gluten- och laktosfria produkter.

Fritidsundersökning – 2013

Säkerhet, utbud och bemötande bland annat på resor och evenemang.

Nulägesrapport – 2012

Caféer och restauranger, skolmat och utbud i matbutiker.