Bli engagerad

Deltagarna på aktiv 2016
Deltagare på Aktiv, en utbildningshelg för förtroendevalda 2016.

SCUF behöver dig!

Det är vi medlemmar som skapar mötesplatser och ser till att vi kan påverka, dela erfarenheter och har kul tillsammans.

Det finns stor plats för dig att göra skillnad och MASSOR du kan hitta på. ALLA medlemmar i ALLA åldrar kan engagera sig i SCUF. Det krävs inga förkunskaper. Genom att hjälpas åt kan vi se till att barn och unga med celiaki slipper känna utanförskap!

Nedan är några exempel på vad du kan göra i SCUF, men det kan också vara något helt annat.

Kontakta verksamhetsutvecklare@scuf.se så hittar vi det som passar dig!

Aktiviteter

Har du kommit på en aktivitet som du vill anordna? Kanske en bakdag, en biokväll eller en utflykt? Du kan få stöd och söka pengar från SCUF. Även om du inte själv kan anordna aktiviteten är det jättekul om du skickar förslag till oss!

verksamhetsutvecklare@scuf.se

Medlemsföreningar

SCUF:s medlemsföreningar anordnar lokala aktiviteter där medlemmar kan träffas, dela erfarenheter och äta glutenfritt. Det är ett kul och meriterande uppdrag att sitta i styrelsen för en medlemsförening – och ditt engagemang behövs!

Hitta din medlemsförening

Om du vill att fler aktiviteter ska anordnas där du bor kan det vara en bra idé att starta en medlemsförening. Du får hjälp att komma igång, kan gå på utbildningar och delta på nationella träffar!

Starta en medlemsförening

Insamling till celiakiforskning

Bidra till att forskningen om celiaki går framåt genom att samla in pengar till forskning. Du kan till exempel sälja celiakiarmband eller glutenfria kakor.  Bjud in andra medlemmar att vara med och få hjälp av SCUF med inbjudan, lokal, material och fika!

Läs mer

Förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsen har till uppgift att leda SCUF mellan våra förbundsårsmöten. Vill du sitta i förbundsstyrelsen kontaktar du valberedningen senast 31 januari inför kommande förbundsårsmöte. Hör gärna av dig till styrelsen för att ta reda på mer!

Om förbundsstyrelsen

Gör en SCUF-märkning

Vill du att det ska finnas glutenfria alternativ på restauranger och caféer?  Var med och uppmärksamma de som har bra utbud, kunskap och säkerhet. På så sätt inspirerar vi fler att ta efter och hjälper varandra hitta bra alternativ!

Skicka dina tips

Du kan också mejla verksamhetsutvecklare@scuf.se eller ringa 08- 562 78 807. Hör av dig med alla dina förslag och funderingar.