Provsmakning av ICA:s glutenfria sortiment i Eskilstuna

För ett tag sedan lanserade ICA ett glutenfritt sortiment av olika pastasorter, bröd och muffins. Jag, Joanna (glutenintolerant), bestämde mig för att provsmaka och betygsätta produkterna tillsammans med några nyfikna och modiga studenter.

Jag frågade min vän, Johanna, som är kockstudent om hon kunde förbereda en pastasås som komplement till ICA:s tre olika pastasorterna som vi skulle provsmaka. Hon förberedde en fyllig och krämig champinjonsås som kan tillagas på laktosfri Crème fraîche vid behov. Det fanns också alternativet att smaka ICA:s tomatbaserade pastasås men dock så var den inte lika populär som champinjonsåsen. Till pastan serverades ICA:s surdegsbröd och havreknäckebröd. Båda brödsorterna uppskattades av majoriteten men den produkt som uppskattades mest var efterrätten, blåbärsmuffins.

Under middagen betygsatte vi produkterna samt skrev små korta kommentarer som vi därefter diskuterade tillsammans. Alla fick i uppgift att betygsätta konsistensen samt smaken på de produkter de valde. Middagen avslutades med tebjudning, skratt och trevliga diskussioner.

ICA’s produkter: Smak: Konsistens: Kommentarer: Summa:
Spaghetti 5,6 4,9 ”gummi. Inte särskilt gott” 10,5/20
Casarecce 4,8 5,5 ”aningen kemisk smak; skulle inte ätit igen” 9,2/20
Fusilli 6,4 6,6 ”god med bra konsistens, bra tuggmotstånd” 13/20
Havreknäcke 8,5 8,5 ”gott knäckebröd, lantligt och mättande” 17/20
Surdegstoast 6,5 6,8 ”var lite smuligt och mjölkigt, men annars gott” 13,3/20
Blåbärsmuffins 9,4 9,2 ”vid fika, bjud mig på dessa muffins!” 18,6/20

 
 


Joanna Heier är en av regionens SBV-ambassadörer. Läs mer om Joanna här >>

 


Hänt i region SBV >>


Vill du också bli SBV-ambassadör? Läs mer här >>