SCUF söker en kommunikatör

Publicerad:

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF söker kommunikatör på 100%

Vill du vara med och förbättra vardagen för barn och unga med celiaki (glutenintolerans)? Är du en idéspruta med erfarenhet av ideella sektorn och målgruppsanpassad kommunikation? Då ska du söka tjänsten som kommunikatör hos oss!

Om SCUF

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF, arbetar för barn och unga med celiaki (glutenintolerans). Vi vill att barn och unga ska kunna känna sig obehindrade och inte uppleva utanförskap på grund av sin celiaki. SCUF ser till att barn och unga har en röst som tas på allvar i frågor kring celiaki. För att påverka sprider vi kunskap och lyfter erfarenheter och positiva exempel som inspirerar till ett mer tillgängligt samhälle. Vi skapar mötesplatser och erbjuder nationella läger och sammankomster.

SCUF är ett ideellt förbund med medlemmar i åldern 0-29 år. Vi har ett flertal medlems-föreningar runtom i Sverige samt en förbundsstyrelse och ett kansli. Vi samarbetar både med andra ungdomsförbund och relevanta organisationer.

Om tjänsten – huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kommunikatör har du det övergripande ansvaret för SCUF:s nationella kommunikationskanaler, vilket innefattar hemsida, nyhetsbrev, social medier och riktat informationsmaterial exempelvis trycksaker. Du är ansvarig för att innehåll, formgivning och spridningen är målgruppsanpassat och ger en tydlig bild av SCUF:s verksamhet. Du ansvarar för att utveckla förbundets externa kommunikation, vilket innefattar att ta fram nya idéer samt utvärdera det som utförs. Följa utveckling inom celiakiområdet och sprida relevant information till våra medlemmar. I tjänsten ingår att genomföra, sammanställa och presentera SCUF:s årliga nationella undersökning som har olika fokusområden, de senaste åren har undersökningen handlat om skolmat och mataffärer. Som kommunikatör stöttar du även våra medlemsföreningarna i deras kommunikationsarbete. Arbetet innefattar såväl operativt som strategiskt arbete. Vi är en mindre organisation som hjälps åt.

 

SCUF söker dig som

 • van skribent och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • kan inspirera och engagera genom bild och text
 • har god kunskap av kommunikation via sociala medier och andra digitala kanaler
 • kan rediga och producera bild och video
 • har god kunskap i Adobe-programmen (främst Photoshop, InDesign och Illustrator)
 • är en självgående, strukturerad och samarbetes orienterad.
 • är social och uppskattar interaktion med andra
 • gillar variation mellan stora och små arbetsuppgifter

Det är meriterande om du

 • har eftergymnasial utbildning inom relevant område
 • tidigare har arbetat med kommunikation gärna inom ideella sektorn
 • har erfarenhet från föreningslivet och ideellt arbete
 • har erfarenhet av, eller kunskap om celiaki eller liknade diagnoser eller andra funktionsvariationer

 

Vi erbjuder dig ett engagerande och omväxlande arbete där du har möjlighet att göra skillnad. Unga engagerade kollegor och stort eget ansvar och möjligheter att utveckla din roll.

 

Villkor och Förutsättningar

Tjänsten är 100%, med 37,5 timmars arbetsvecka och 30 dagars semester, då tjänstgöring kan förekomma på obekväma arbetstider såsom helg- och kvällstid utifrån verksamhetens karaktär och när våra ideella ledare och förtroendevalda är tillgängliga.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.

SCUF:s omfattas av kollektivavtal mellan Fremia och Unionen. Vi erbjuder friskvårdsbidrag om 2 500kr/år och friskvårdstimme.

Tjänsten utgår från vårt kansli i centrala Stockholm, där vi delar lokal med två andra ideella organisationer.

Eftersom SCUF är en ungdomsorganisation och tjänsten främst innehåller arbete inriktat mot barn och unga, ser vi gärna att du som söker själv är eller identifierar dig som ung.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tillträde enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt. Utdrag ur belastningsregistret krävs innan tillträde.

Är det dig vi söker?

Skicka in ansökan med CV och personligt brev, där du även berätta vad du kan bidra med till rekrytering(Replace this parenthesis with the @ sign)scuf.se senast 29 maj, märk mejlet med ”Kommunikatör”. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperiodens slut. 

Frågor besvaras av vår generalsekreterare Anna Björnson, på anna.bjornson(Replace this parenthesis with the @ sign)scuf.se
eller tfn. 073 595 33 46. Titta gärna på vår hemsida www.scuf.se