”Engagera mera” – nytt projekt i SCUF

Karl Bengtsson
Karl Bengtson mer känd som ”porky” är det senaste tillskottet i kanslipersonalen. Karl har ett förflutet inom styrelsen och har innan det suttit i valberedningen. Det hela började på ten tågresa upp till Åre, jag hade lite tråkigt och gick runt lite i tåget och helt plötsligt satt styrelsen där och på den vägen är det.
Karl kommer ursprungligen ifrån Tranås som ligger i Norra småland och det är en stor omställning att flytta till Stockholm.
– Folk är ju inte precis som hemma säger han med ett leende, på både positivt och negativt. Jag försöker prata med så många jag träffar och ”mjuka” upp dom lite.
Jag har ju bott i stora städer tidigare men inte någon längre tid så jag hoppas att jag ska klara av stressen, jag får väl fly ut till skärgården lite ibland, och fiska. Fritidsintresset är stort hos Karl som gärna flyr vardagen med en springtur eller går ut i skogen och plockar lite svamp.
– Jag blir lugn och tänker bättre när jag går och strosar bland stock och sten.
Karls projekt heter ”engagera mera” och syftar till att inspirera och informera ungdomarna i föreningslivet och få dom mer aktiva inom det.
– Det känns verkligen roligt och jag är laddad och ska ge 100% och tror att det kommer bli roligt och bra. Jag har varit i kontakt med områdets ungdomsgårdar och har inlett samarbete med flera lokala föreningar, alla är verkligen positiva och lätta att jobba med så det känns roligt. Jag kommer tillsammans med Hanna att genomföra cafékvällar då vi kommer göra en massa roliga grejer. Det kommer också att bli en sommarhajk. Vi ska också finnas representerade som en förening vid olika tillfällen under året bl.a under tältprojeketet och hagalundsdagarna.
Vad som är viktigt att komma ihåg påpekar Karl är att detta projekt inte syftar till att få fler medlemmar i SCUF utan att i största allmänhet få fler ungdomar aktiva inom olika föreningar.
– En förening kan ge så pass mycket tillbaka, jag ångrar själv att jag inte var mer aktiv inom föreningslivet när jag var mindre.