Glutenfritt alternativ till kruskakli?

Published

Finns det någon ersättning för kruskakli som är glutenfri?

Är ”START” glutenfri?

Hej, har kollat på lantmännens musli “START” Den innehåller Veteflingor, vetegroddar och vetekli Innehåller alla gluten?, Är det verkligen en nödvändig ingrediens? eller kan man kanske till o med be dom förklara varför dom inte kan ta bort eller byta ut dom så att vi gluten intoleranta också kan få äta en god musli!! Tacksam för svar!

Finns det bra glutenfria alternativ till bulgur?

Hej

Jag arbeta som hemkunskapslärare och ska göra en bulgurpanna men det jag funderar över är om min elev som är glutenintolerant kan äta det? Om inte vad finns det för bra alternativ?

Tack på förhand

Är mathavre glutenfritt?

Jag har under en längre tid funderat gällande om man kan äta mathavre när man är diagnostiserad med celiaki. Jag har sökt efter svar på internet men inte känt att jag funnit någon trovärdig källa, eller något svar jag känt varit definitivt.

Eftersom havren i sig inte innehåller gluten men den kan vara kontaminerad med andra spannmål.

Tacksam för svar!

Tips på glutenfria grova bröd och glutenfritt ströbröd?

Hej!

Gluten allergikern  här! ????
Jag älskar matlagning och hjälper ofta till att laga mat och baka bröd.
Jag skulle gärna vilja ha recept på ett riktigt grovt matbröd som blir något rejält att bita i. De flesta recept som jag hittat är ljusa fina bröd. Har du några bra förslag?
Det får gärna vara matbröd inget knäckebröd.
Nu till mitt problem!
Jag gillar inlagd stekt makrill och strömming. Det gäller panering, jag har kollat runt på nätet de recept jag sett innehåller rågmjöl eller ströbröd. Finns det något glutenfritt alternativ som är lika bra att använda och ger samma känsla och konsistens?
Jag har inte varit diagnostiserad så länge, men jag tål inte gluten, har hudceliaki med om man nu kan säga så?
Hoppas verkligen att du kan hjälpa mig.

Recept på bröd till smörgåstårta?

Hej Åsa jag har läst lite recept av dig och provad några och de blev jättebra. Jag skulle hemskt gärna vilja ha ett saftigt gott naturligt glutenfritt bröd till smörgåstårta. Inte torrt och tråkigt. Gärna lite recept på glutenfri buffé- Jag är väldigt glad för ett svar !