Att äta glutenfritt

För personer som inte tål gluten räcker brödsmulor för att göra skada. Så det gäller att äta glutenfritt och undvika att gluten råkar hamna i maten. 

Mycket vi äter är naturligt glutenfritt, däribland potatis, ris, majs, quinoa, kött, frukt, grönsaker, ägg och mjölk. Dessutom finns det glutenfria specialprodukter som personer med celiaki (glutenintolerans) kan äta istället för bröd, mjöl, pasta och kakor. Men det kan vara svårt att upptäcka gluten i produkter som sås, godis och korv. Eller att känna sig säker på restauranger och lyckas med glutenfri bakning.

Glutenfria specialprodukter
Hitta glutenfria livsmedel och läs innehållsförteckningar på produkter.

Glutenfria produkter

Överstrukna axet glutenfri märkning
Om gränsvärden, glutenmängd och den europeiska märkningen för glutenfritt.

Glutenfri märkning

specialkost skylt
Hitta tips som gör det enklare äta glutenfritt på café och restaurang.

Äta ute

Barn som håller i två ägg
Tips till glutenfri bakning och matlagning med förslag på anpassning av recept.

Bakning och matlagning

Jordglob
Restips till sig som vill resa smidigt, säkert och med god glutenfri mat.

Glutenfritt utomlands