Att äta glutenfritt

För personer som inte tål gluten räcker brödsmulor för att göra skada. Så det gäller att äta glutenfritt och undvika att gluten hamnar i maten. Det är bra att mycket vi äter är naturligt glutenfritt och att det finns glutenfria specialprodukter. Men det kan vara svårt att upptäcka gömt gluten och förstå innehållsförteckningar, känna sig säker på restauranger och lyckas med glutenfri bakning.

Glutenfria specialprodukter
Vilka glutenfria livsmedel finns det och hur läser du innehållsförteckningar?

Glutenfria produkter

Överstrukna axet glutenfri märkning
Om gränsvärden, glutenmängd och den europeiska märkningen för glutenfritt.

Glutenfri märkning

glutenfri restaurangmat
Hitta tips som gör det enklare att äta glutenfritt på café och restaurang.

Äta ute

Barn som håller i två ägg
Tips till glutenfri bakning och matlagning med förslag på anpassning av recept.

Bakning och matlagning

Jordglob
Restips till sig som vill resa smidigt, säkert och med god glutenfri mat.

Glutenfritt utomlands