Historien om Kakmonstret

Alla barn har rätt till kakor. Oavsett intolerans och allergi. Men det vet inte alla caféer om. Därför gav sig Kakmonstret ut på turné under 2009 och 2010.
bild 14
I januari 2009 knackade det på SCUF-kansliets dörr. Utanför stod en stor råsa varelse, som presenterade sig som Kakmonstret. Jenny som hade öppnat blev först lite rädd, men när hon såg in i Kakmonstrets snälla ögon förstod hon att han inte var farlig.
Kakmonstret berättade att han kom från planeten Gluto, som ligger strax utanför planeten Pluto. Han hade färdats långt för att komma till SCUF-kansliet. Kakmonstret berättade att det bara fanns gluten att äta på planeten Gluto. Det tålde han inte, av gluten fick han ont i magen och hans superkrafter gick förlorade.
Nu bor Kakmonstret på SCUF:s kansli där han blir omhändertagen. Där behöver han inte oroa sig för att få i sig gluten. På SCUF har han fått många nya vänner och han kan äta hur mycket kakor som han vill.
– Jag är så tacksam och glad för att jag hittade till SCUF. Nu vill jag hjälpa andra barn så att de också kan få kakor, säger Kakmonstret.
Kakmonstret finns hela tiden tillgänglig på Facebook, bli gärna kompis med honom!