Graffiti på Hedängskolan! – LAGA

Grafittitavlor på Hedängskolan
Till vänster: Emmilou med tavlan hon gjort. Till höger: elevernas tavla.

måla regnbåge, LAGA-projektet på hedängsskolan
En regnbåge på gång över elevernas tavla.

Emmilou målar grafitti på Hedängskolan
Emmilou stod på ostadiga stolar och målade sin tavla.

Hedängskolan är en av LAGA-projektets modellskolor som tillsammans med LAGA jobbar för att vara en tillgänglig skola för alla elever med astma, allergi, celiaki och intolerans.

Syftet med dagen var att eleverna på ett kreativt sätt skulle väcka uppmärksamhet för astma, allergi, celiaki och intolerans. Till deras hjälp hade vi med oss proffs-graffitimålaren Emmilou. Emmilou höll en snabbkurs för eleverna i graffitimålning och målade en tavla till Hedäng utifrån en skiss eleverna gjort. Eleverna fick tillsammans måla en stor tavla, med ledorden glädje och sammanhållning. Tavlan hade mycket färger och regnbågar samt pälsdjur, blommor och träd för att symbolisera allergier man kan ha. 

Förutom de fina tavlorna bjöd dagen på strålande sol och många elever som kom fram för att titta, nyfikna på vad vi sysslade med. En riktigt bra dag! Vi på LAGA är otroligt imponerande av vad eleverna lyckades åstadkomma efter en så kort introduktion och är säkra på att tavlorna kommer bidra till en glad och positiv anda på Hedängskolan!

/Emma och Sandra, LAGA-teamet