Nu tar Ylva Törner över ”Fråga dietisten” på hemsidan


Sedan år 2008 har Åsa Hedberg, leg. dietist, svarat på frågorna som kommit in till ”Fråga dietisten”. De flesta frågorna som hon svarat på har handlat om celiaki och där är Åsa expert då hon själv fick diagnosen redan som liten. Många frågor har även handlat om specifika livsmedel och innehållsfrågor.
Vid årsskiftet 2014/2015 lämnade Åsa över stafettpinnen till Ylva Törner, leg. dietist, som framöver kommer svara på frågorna som kommer in. Även Ylva har en lång historia i SCUF, hon har bland annat suttit i Förbundsstyrelsen och hållit i föreläsningar för skol- och bespisningspersonal kring celiaki och laktosintolerans. Och ni har väl inte missat informationsfilmerna här på hemsidan som vi gjort tillsammans med Ylva?
dietistVi vill passa på att rikta ett stort TACK till Åsa som under så många år haft uppdraget ”Fråga dietisten” – ett helt ideellt uppdrag som är mycket värdefullt för förbundet och alla medlemmar!
Passa på att läsa vår intervju med Åsa från 2010 i Magazinet #4 2010 >>
 
 
Bild på Ylva Törner
Vi passar även på att hälsa Ylva välkommen till ”Fråga dietisten” och puffar lite extra för våra informationsfilmer om laktosintolerans och celiaki. Här kan ni lära er mer om intoleranserna och varför inte tipsa dina kompisar och släkten om klippen – så kan de lära sig mer om just din intolerans!
Kanske vill du fråga dietisten redan nu? Då klickar du här och fyller i formuläret >>