Ny Generalsekreterare – Jenny Pettersson

Jenny Pettersson
Generalsekreterare Jenny Pettersson
Hej Jenny! Hur har de första, snart två, veckorna varit?
Den har varit jätterolig och otroligt händelserik. Jag har under veckan bland annat hunnit med att ha ett möte med Ung Allergiker om vårt gemensamma möte LAGA, och suttit med under förbundsstyrelsens möte. Det har varit en hel del att komma in i men jag tror bara att det är positivt att slängas direkt in i arbetet.
Varför ville du bli SCUF:s Generalsekreterare?
Jag ser SCUF som en väldig spännande organisation där det nu händer mycket och jag ville vara en del av det förändringsarbetet. SCUF är en otrolig viktig organisation för unga med celiaki runt om i Sverige men jag tror att vi behöver jobba med att verkligen nå ut till alla våra medlemmar och se till att dem känner sig som en del av SCUF. Målet är att SCUF ska grundas på en ”vi”- känsla och där engagemanget är starkt i hela Sverige.
Vad känns roligast med ditt jobb?
Det är mycket som känns roligt och det är svårt att välja en sak. Därför måste jag nog säga att det som är roligast är att arbetet är så varierat. Att jag en dag sitter och planerar ett förbundsstyrelsemöte och en annan är på Skolverket för att medverka i en referensgrupp.

Varför är SCUF en bra organisation att engagera sig i?
SCUF är en chans att göra skillnad för andra med celiaki bland annat genom att skapa mötesplatser. Jag har haft diabetes i fjorton år och även fast det inte en det samma som celiaki så har sjukdomarna många likheter. En av dem känslan som många får att vara ensam i sin sjukdom. Genom att engagera sig i SCUF så kan du se till att du och andra unga får en plats att träffas på där det finns andra som förstår hur det är att leva med celiaki och som aldrig dömer. Att kunna ge den känslan till andra är oslagbar. Att engagera sig i SCUF ger också många erfarenheter som du sedan kan ta med dig till framtida jobb och uppdrag. Kanske är det så att det är just kassörsplatsen som ger dig de erfarenheter du behöver för att få det där sommarjobbet.
Vad ser du som de största möjligheterna för SCUF i framtiden?
Jag tror att SCUF:s styrka ligger i dess starka medlemsantal vilket visar att det finns en otrolig utvecklingspotential i form av lokalt engagerade SCUF:are. I och med ändringen i SCUF:s stadgar från regionföreningar till medlemsföreningar finns det nu en oändlig möjlighet för medlemmar att skapa föreningar vilket jag hoppas att de också kommer att vilja göra. Då föreningarna inte längre behöver grunda sig i en region är det nu upp till medlemmarna att bestämma föreningens riktning så länge som den följer SCUF:s riktlinjer. Föreningarna blir nu mer medlemmarnas och kan därför grundas på deras intressen. Kanske startas det en Fika-förening i Lund vars mål är att skapa gemenskap via fika eller en vandring-förening i Hemavan som skapar mötesplatser genom att varje månad anordnar vandringar.
Till sist, vad ser du mest fram emot under detta verksamhetsår?
Att lära känna SCUF som organisation och att lära känna medlemmarna som bygger upp SCUF. Jag hoppas att jag får tid under året så jag kan träffa er och höra era berättelser och visioner om SCUF.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *