Vi söker lägerledare för sommarlägret 2022!

Publicerad:

Skicka in din ansökan senast 24 februari!

Var med och skapa härliga sommarminnen på SCUF:s sommarläger för barn och unga mellan 7-17 år. Ett glutenfritt sommarläger där barn och unga med celiaki kan träffas, dela erfarenheter och ha kul. Ingen behöver oroa sig över maten eller känna sig utanför. Det här är ett läger med massor av glädje och gemenskap!

Som ledare är du del av ett starkt och positivt ledarteam. Vi söker nu ett flertal kreativa och nyfikna personer mellan 18-29 år som är villiga att ta sig an utmaningen och glädjen det innebär att vara lägerledare! Förkunskaper är inget krav, du kommer få utbildning och värdefulla erfarenheter.

Är du SCUF:s nya lägerledare?
Att SCUF:s sommarläger år efter år blir så lyckat och fantastiskt är mycket tack vare de duktiga ledarna. Som ledare har du ett betydande ansvar gentemot deltagarna. Detta innebär att du har bra hand med barn och ungdomar, förstår betydelsen av bra ledarskap och är en trygg och stabil person. Utöver arbetet under själva lägerverksamheten kommer du även att vara en viktig del i planeringen. Du kommer att vara en del av ett starkt ledarteam, som tillsammans har viljan och förmågan att skapa ett fantastiskt läger! Rollen som lägerledare är arvoderad och tjänstgöringsintyg utgår efter avslutat läger.

Huvudledare
Vi söker även två stycken huvudledare som kommer att ha extra ansvar under lägrets gång. Huvudledarna kommer att vara lite extra arvoderade då uppdragen innebär mer övergripande ansvar. Uppdraget innebär att du, utöver lägerledaruppgifterna förväntas bland annat att ansvara och aktivt delta i förberedelserna inför lägret, ha kontakt med föräldrar under lägret, ha koll på tider för ankomster/avgångar samt samordna ledare och deras uppdrag under lägrets gång.

Som huvudledare ska du ha körkort och känna dig bekväm med att köra bil då ni kommer att ansvara för att på SCUF:s bekostnad hyra bil, köra den till lägergården samt hämta/lämna de deltagare som åker kollektivt till lägret i Jönköping  (ca 30 minuters bilkörning från gården). En mer detaljerad uppdragsbeskrivning kommer att komma längre fram.

Ledarutbildning
För att bli ledare på SCUF sommarläger 2022 ska du ha möjlighet att delta på ledarutbildningen som kommer att hållas antingen digitalt, fysiskt eller som ett hybridmöte. Datum är ännu inte satt än, men det kommer vi informera om snarast. Du förväntas även att vara aktiv i planeringen som sker under våren fram tills det att lägret äger rum.

Sommarlägret 2022
SCUF sommarläger 2022 äger rum mellan den 17-23 juli 2022 på Brittebo lägergård utanför Bottnaryd i region Jönköping. Som ledare och huvudledare behöver du vara på plats från lördag den 16 juli till lördag den 23 juli. Mellan söndag-onsdag består lägret av 30 deltagare, som sedan byts ut till 30 nya deltagare mellan onsdag-lördag. Deltagarna är mellan 7-17 år.

SCUF står för kostnader som tillkommer rollen som lägerledare, (exempelvis resor, boende och mat).

Skicka din ansökan idag!
Ansök via e-mail med ämnesraden ”lägerledare” eller “huvudledare”. Sista ansökningsdag är 24 februari 2022. Ansökan skickas till laura.lindholm(Replace this parenthesis with the @ sign)scuf.se och ska innehålla ca 1 A4 där du svarar på följande frågor:

Namn, adress, ålder och personnummer.
Varför vill du bli ledare/huvudledare på SCUF:s sommarläger 2022?
Vad tror du att du kan bidra med på lägret?
Hur tror du att vi kan skapa det bästa sommarlägret hittills?

Ansök idag för att ha chansen att få vara med på en fantastisk resa fylld med gemenskap, glädje och utveckling. Detta vill du inte missa!

Övrigt
I samband med din ansökan kommer vi begära ett utdrag ur Polisens belastningsregister enligt lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Du kan redan nu beställa ett via Polisens hemsida och välja ”Registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg”.

Frågor
Vid frågor om uppdraget kontakta SCUF:s medlemssamordnare:

Mail: laura.lindholm(Replace this parenthesis with the @ sign)scuf.se

Telefon: 073 595 33 46

Dina personuppgifter lagras i enlighet med GDPR – Allmänna Dataskyddsförordningen.

Sommarläger: förändringar och förbättringar

Publicerad:

Nu är vi på SCUF i full gång med planeringen av årets sommarläger.

Vi är glada att kunna berätta att vi i år kommer att ha 30 platser på både barnlägret och ungdomslägret. Sommarlägret har anordnats sedan SCUF:s start och är våran mest populära aktivitet. Det är alltid lika kul att dra igång planeringen och fundera på hur vi kan göra just detta årets läger till det bästa någonsin. 

Med detta som utgångspunkt har vi i år beslutat oss för att vidta några förändringar i anmälan som vi är övertygade kommer att leda till det bättre. Trycket på att få plats på sommarlägret är väldigt stort och eftersom vi brukar ha “först till kvarn” som koncept tar platserna alltid slut inom fem minuter efter öppnad anmälan. Det betyder att om någon inte har möjlighet att sitta vid datorn samma minut som anmälan öppnar kommer personen inte att få plats. För att undvika stressen detta skapar kommer vi INTE att använda oss av “först till kvarn” som system detta år.

Istället kommer det att se ut på följande sätt:

 • Anmälan har öppet två hela dagar: 28 februari och 1 mars.
 • SCUF lottar ut platserna till de som anmält sig. Det spelar därmed inte någon roll vilken dag eller tid under dessa två dagar din anmälan kommer in.
 • Den 9 mars skickar SCUF ut mejl till alla som anmält sig. Du får alltså mejl oavsett om du fått plats, reservplats eller inte fått plats alls. Inga besked ges innan den 9 mars.

Tack vare det här tror vi att det kommer bli en mer rättvis process för anmälningen. Om ni har några frågor är ni mer än välkomna att skicka dem till kansli(Replace this parenthesis with the @ sign)scuf.se.

Läs mer om årets sommarläger här

Förbundsårsmöte 2022!

Publicerad:

I början av april är det dags för SCUF:s förbundsårsmöte. Det ser vi fram emot!

Den 9-10 april 2022 samlas Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemmar för det årliga förbundsårsmötet! Det är en stor nationell medlemsträff där du lär känna medlemmar från runtom i landet. Vi firar då ännu ett år med SCUF, pratar om vad som hänt sedan förra förbundsårsötet, tar beslut om hur SCUF ska arbeta framöver och väljer vilka som ska leda förbundet.

Läs mer och anmäl dig här!

Förnya ditt medlemskap

Publicerad:

Är du redan medlem i SCUF? Glöm inte att förnya det i början av 2022 för att fortsätta vara en del av förbundet och ta del av SCUF:s aktiviteter.


Bild från årets sommarläger! Var du där?

Nu är år 2021 snart till ända och vi ser framemot ett nytt år med nya tag. Det är mycket roligt som händer i SCUF under det kommande året, och vi hoppas att du vill vara med! Vi förstår att det kan verka krångligt att varje år förnya sitt medlemskap. Men vi lovar, det är det inte! Vi svarar på varför nedan.

Varför måste jag förnya mitt medlemskap igen?

Varje nytt år nollställs SCUF:s medlemsregister på grund av Dataskyddsförordningen GDPR. Det betyder att om du varit medlem hos oss under 2021 behöver du förnya ditt medlemskap nu för att fortsätta vara medlem.

Kostar det något?

Nej! Det är helt gratis att vara medlem i SCUF för alla mellan 0-29 år.

 

Förnya medlemskap

Bli medlem i SCUF

Publicerad:

Var med och arbeta för att barn och unga med celiaki ska kunna ha en vardag utan hinder

Bli medlem

Vem kan bli medlem?

 • Barn och unga mellan 0-29 år.
 • Du behöver inte ha celiaki (glutenintolerans). Syskon, kompisar och andra som vill stötta SCUF är välkomna.

Genom ditt medlemskap bidrar du bland annat till

 • Bättre tillgänglighet på caféer och restauranger, skolor, sjukvård med mera.
 • Gemenskap och stöd till barn och unga med celiaki.
 • Ökad kunskap om celiaki och ökad förståelse för hur det är att ha celiaki i samhället.

Det är gratis

Medlemskapet i SCUF är inte längre knutet till SCF, och är därför helt kostnadsfritt. Alla mellan 0-29 år är välkomna, med eller utan celiaki!

Bli medlem

Mat för livet 2021

Publicerad:

SCUF på mässa mellan 18e november till 21e november.

Mat för livet är en mässa som anordnas av Svenska Celiakiförbundets medlemsförening i Stockholm varje år. Filosofin bakom ”Mat för livet” är att presentera många olika, nationella och lokala, leverantörer av gluten- och laktosfria produkter till alla som äter gluten- och laktosfritt. SCUF har såklart längtat efter mässan hela året och vi har massor av aktiviteter planerade för dessa fyra dagar. Klicka på knappen nedan för att komma till vår Mat för livet sida.

Till SCUF på Mat för livet!

Vinterläger 2022!

Publicerad:

Häng med SCUF på ett fartfyllt vinterläger!

I januari nästa år reser SCUF till skidorten Kläppen (Sälen). Följ med på ett vinterläger med skidåkning, glutenfri mat och roliga aktiviteter!

Vinterlägret är från torsdag 6 januari till söndag 9 januari år 2022. Då kommer 16 deltagare mellan 15-29 år och 4 ledare att vara med och det blir fyra roliga dagar!

Anmälan öppnar 18/10 kl 12:00 här på hemsidan, först till kvarn gäller!

 

Platserna är slut för denna gången!

 

Klicka här för att komma till anmälan 

Vi söker lägerledare till vinterlägret 2022!

Publicerad:

Är du vår nya lägerledare till vinterlägret 2022?

Vi söker tre engagerade ledare som vill vara med och skapa det bästa vinterlägret hittills!

Var med och skapa härliga vinterminnen på SCUF:s vinterläger för medlemmar mellan 15-29 år. Ett glutenfritt vinterläger där medlemmar med celiaki kan träffas, dela erfarenheter och ha kul. Ingen behöver oroa sig över maten eller känna sig utanför. Det här är ett läger med massor av glädje och gemenskap!

Som ledare är du del av ett starkt och positivt ledarteam. Vi söker nu tre stycken kreativa och nyfikna personer mellan 18-29 år som är villiga att ta sig an utmaningen och glädjen det innebär att vara lägerledare!

Förkunskaper

Till vinterlägret ser vi att du har varit lägerledare på SCUF:s sommar eller vinterläger förut.

Körkort är meriterande

Är du SCUF:s nya lägerledare?

Som ledare har du ett betydande ansvar gentemot deltagarna. Detta innebär att du har bra hand med barn och ungdomar, förstår betydelsen av bra ledarskap och är en trygg och stabil person. Utöver arbetet under själva lägerverksamheten kommer du även att vara en viktig del i planeringen. Du kommer att vara en del av ett starkt ledarteam, som tillsammans har viljan och förmågan att skapa ett fantastiskt läger! Rollen som lägerledare är inte arvoderad, men SCUF står för kostnader som boende, resa, mat, fika, skidhyra och liftkort.

Ledarmöte

För att bli ledare på SCUF vinterläger 2022 ska du ha möjlighet att delta på det digitala ledarmötet som kommer att äga rum under hösten (datum kommer). Du förväntas även att vara aktiv i planeringen som sker under hösten fram tills det att lägret äger rum.

Vinterläger 2022

SCUF vinterläger 2022 äger rum mellan den 6-9/1-22 i Kläppen i Sälen. På lägret kommer det att vara 4 ledare och 16 deltagare. Deltagarna är mellan 15-29 år. Under lägret kommer det åkas skidor, ätas god glutenfri mat och fika, samt mycket mysigt häng!

Skicka din ansökan idag!

Ansök via e-mail med ämnesraden ”lägerledare”. Sista ansökningsdag är 10 oktober 2021. Ansökan skickas till laura.lindholm(Replace this parenthesis with the @ sign)scuf.se">laura.lindholm(Replace this parenthesis with the @ sign)scuf.se där du svarar på följande frågor:

 • Namn, adress, ålder och personnummer.
 • Varför vill du bli ledare på SCUF:s vinterläger 2022?
 • Vad tror du att du kan bidra med på lägret?
 • Hur ser du på dina tidigare erfarenhet/er som lägerledare på SCUF:s läger?

Ansök idag för att ha chansen att få vara med på en fantastisk resa fylld med gemenskap, glädje och utveckling. Detta vill du inte missa!

Övrigt

I samband med din ansökan kommer vi begära ett utdrag ur Polisens belastningsregister enligt lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Du kan redan nu beställa ett via Polisens hemsida och välja ”Registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg”.

 

Utförsäljning av profilmaterial

Publicerad:

Nu är det dags för en utförsäljning av SCUF:s nuvarande profilmaterial för att göra plats för nya spännande produkter. Beställ profilmaterial och stötta SCUF:s arbete!

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF arbetar för att barn och unga med celiaki (glutenintolerans) ska ha en vardag utan hinder. Vi skapar mötesplatser och ser till att vi tillsammans har en stark möjlighet att påverka i frågor kring celiaki. Vi vill att barn och unga med celiaki ska kunna känna sig obehindrade av sin celiaki och slippa känna utanförskap.

Nu har vi på SCUF gjort en inventering av vårt lager med profilmaterial och bestämt oss för att ha en utförsäljning av vårt för att kunna göra plats för nya spännande produkter. Det betyder att vi sänkt priserna rejält och att vi reserverar oss för att din önskade storlek kanske redan sålt slut. Så skynda er om ni är sugna på snygga SCUF-saker!

Klicka här för att komma till utförsäljningen!

SCUF-gaffeln 2021

Publicerad:

Här är årets pristagare av SCUF-gaffeln.

Vinnare – Glutenpodden

Att ha celiaki kan ibland kännas tråkigt och lite begränsande ute i samhället. Årets vinnare av SCUF-gaffeln arbetar aktivt för att förändra denna inställning. På ett samtida och lättillgängligt sätt pratar de om allt som rör livet med celiaki. 

Vinnaren av årets SCUF-gaffel med flest nomineringar från våra medlemmar är Glutenpodden med Smilla Luuk och Linus Engqvist. Glutenpodden görs på uppdrag av Svenska Celiakiförbundet. I Glutenpodden tar de bland annat upp ämnen som hur man ska göra när man nyss fått diagnos, hur det är att ha celiaki i skolan, varför det är så viktigt med dietister, celiakiforskning, bakning, diskriminering, glutendejting, glutenmyter och mycket, mycket annat. 

Citat från en nominering: "Jag vill nominera Smilla Luuk som har podden ”Glutenpodden” tillsammans med ombudsmannen Linus Engqvist för att dem tar upp så himla bra ämnen och dem pratar verkligen om hur det är att ha celiaki och man får se de från deras perspektiv och dem har faktiskt hjälpt mig att få mer kunskap om celiaki och att det inte behöver vara så tråkigt att ha celiaki.".

Årets pristagare 2021

Förbundsårsmötet 2021

Publicerad:

Var med och bestäm SCUF:s framtid!

Välkommen att delta på förbundsårsmötet 2021.

Den 10-11 april 2021 samlas Svenska Celiakiungdomsförbundets (SCUF) medlemmar för det årliga förbundsårsmötet! Det är en stor nationell medlemsträff där du lär känna medlemmar från runtom i landet. Vi firar då ännu ett år med SCUF, pratar om vad som hänt sedan förra förbundsårsötet, tar beslut om hur SCUF ska arbeta framöver och väljer vilka som ska leda förbundet.

Läs mer