Önskat utbud ombord på tåg, flyg och båt

Illustrationer för medlemsundersökningen 2015
SCUF:s medlemsundersökning 2015 undersökte tillgänglighet för personer med celiaki ombord på resor med tåg, flyg och båt. I enkäten gav de svarande förslag på utbud som borde finnas ombord.  Läs hela undersökningen.

Våra förslag

  • valmöjligheter
  • barnanpassade alternativ
  • nyttiga alternativ
  • mättande och varma måltider
  • specialkost som liknar den ordinarie maten
  • glutenfria alternativ som inte klumpats ihop med andra allergier och intoleranser
  • glutenfri redning till såser och andra sätt att göra ordinarie mat glutenfri på enkla sätt
  • naturligt glutenfria alternativ
  • glutenfria alternativ som inte behöver förbeställas
  • billiga alternativ
  • goda måltider av hög kvalité
  • fräscha råvaror
  • glutenfritt utan vetestärkelse
Bröd
  • smörgåsar
  • fyllda baguetter
  • varma mackor
  • knäckebröd (istället för riskakor och torrt mjukbröd)
  • korvbröd
  • hamburgerbröd
Maträtter
  • rostbiff/lax med potatissallad
  • piroger
  • paj
  • sallader (utan bulgur, matvete eller krutonger)
  • vegetarisk mat
  • pasta
  • fryst micromat de kan värma
  • risrätter
  • efterrätt
Barnmeny
  • pannkakor
  • pizza
  • köttfärssås och spagetti
  • köttbullar och potatismos
Mellanmål
  • nyttiga muf ns
  • nyttiga bars
  • smoothies
  • yogurt med fröblandning istället för müsli
  • ingor
Fika
  • chokladmousse
  • bullar
  • kakor
  • choklad
  • tårta

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *