SCUF:s medlemsundersökning 2015 undersökte tillgänglighet för personer med celiaki ombord på resor med tåg, flyg och båt. I enkäten gav de svarande förslag på utbud som borde finnas ombord. Läs hela undersökningen.
Våra förslag
- valmöjligheter
- barnanpassade alternativ
- nyttiga alternativ
- mättande och varma måltider
- specialkost som liknar den ordinarie maten
- glutenfria alternativ som inte klumpats ihop med andra allergier och intoleranser
- glutenfri redning till såser och andra sätt att göra ordinarie mat glutenfri på enkla sätt
- naturligt glutenfria alternativ
- glutenfria alternativ som inte behöver förbeställas
- billiga alternativ
- goda måltider av hög kvalité
- fräscha råvaror
- glutenfritt utan vetestärkelse
Bröd
- smörgåsar
- fyllda baguetter
- varma mackor
- knäckebröd (istället för riskakor och torrt mjukbröd)
- korvbröd
- hamburgerbröd
Maträtter
- rostbiff/lax med potatissallad
- piroger
- paj
- sallader (utan bulgur, matvete eller krutonger)
- vegetarisk mat
- pasta
- fryst micromat de kan värma
- risrätter
- efterrätt
Barnmeny
- pannkakor
- pizza
- köttfärssås och spagetti
- köttbullar och potatismos
Mellanmål
- nyttiga muf ns
- nyttiga bars
- smoothies
- yogurt med fröblandning istället för müsli
- ingor
Fika
- chokladmousse
- bullar
- kakor
- choklad
- tårta