SCUF-märkning

SCUF-märkning

SCUF har tagit fram en märkning som medlemmar kan ge restauranger och caféer med bra utbud, märkning och kunskap.  Det är ett sätt att visa uppskattning, uppmuntra fler att tänka glutenfritt och tipsa andra med celiaki om ställen att besöka.

För att få en märkning ska tre kriterier uppfyllas av caféet eller restaurangen:

  • Utbud: det finns ett eller flera alternativ som är glutenfria
  • Kunskap: personalen har bra koll på vad mat och produkter innehåller. Är det något personalen inte är säkra på finns en pärm eller liknande där de kan hitta informationen
  • Säkerhet: det finns tydliga rutiner kring hantering av glutenfria livsmedel

Märkningen är subjektiv (en enskild medlemmens åsikt) och SCUF kan inte garantera att kriterierna är uppfyllda. Det kan till exempel vara så att det fanns glutenfria alternativ när restaurangen fick SCUF-märkningen, men inte har det längre.

Ge en SCUF-märkning

För caféer och restauranger

Uppfyller ni kriterierna och är intresserade av en märkning?
Kontakta oss gärna på info@scuf.se eller ring 08- 562 78 807.