Pepparkaksbak!

Den 30 november i år, var vi totalt 20 barn och 3 ledare, som bakade pepparkakor och pysslade. Detta var fördelat på två omgångar, med en lunch emellan för ledarna. Det var både pojkar och flickor som deltog, mellan 5 och 12 år. Vi tycker att barnen klarar sig väldigt bra utan föräldrar i denna åldern, så de är välkomna endast vid lämning och hämtning. Vissa barn är blygare än andra, men det var bara leenden på läpparna när barnen var klara och föräldrarna var välkomna tillbaka.
Vi hade köpt egna kavlar, pepparkaksformar och bakplåtspapper, för att minimera risken för kontaminering. Det fanns vanliga gummor, gubbar, och hjärtan, men även andra unika formar som tumvantar och pepparkakshus-form. De barn som behövde vetefritt, använde en deg som kassören Mimmi varit duktig och förberett. De andra barnen använde Fria’s pepparkaksdeg (Tack Fria för att ni sponsrade oss!), som är fri från gluten, mjölk och laktos.
På två timmar har barnen hunnit få mjöl runt munnen, och både smörgåsar och pepparkaksdeg i magen. De hade alla dekorerat var sin kasse, att sedan stolt ta med pepparkakorna hem i. De dekorerade jättefint med klistermärken, glitter, presentsnören och pennor. Även vi ledare hann med bak och pyssel, och äta deg såklart.
Vi uppskattar detta, och vi tror barnen gör det lika mycket. Tack från oss, och vi hoppas på att det blir lika lyckat nästa år.