SCUF-Gaffeln 2017

fika från Lysings Konditori

Pristagare – Lysings Konditori

Att hitta gott och saftigt glutenfritt bröd är inte alltid det lättaste. Det här företaget gör inte bara fantastiskt glutenfritt bröd och bakverk för de som bor i närheten av bageriet. De gör det tillgängligt för många fler runt om i Sverige med sin frysbil. Företaget har det senaste året expanderat och satsat mycket på att möta kundernas behov. De åker runt och säljer brödet på nästan 50 orter, och körschemat utökas hela tiden. Nu har de dessutom flyttat in i nya, större lokaler för att kunna baka i en ännu mer säker miljö och kunna producera mer. Många av deras produkter är dessutom laktos och/eller mjölkfria.
scuf-gaffeln
SCUF-Gaffeln går till ett företag som har stor kunskap och erfarenhet om glutenfri bakning. De arbetar ständigt med att förbättra situationen för oss med celiaki och SCUF hoppas att de inspirerar andra. De har verkligen satsat för att så många som möjligt ska kunna få del av deras produkter. Priset tilldelas Lysings Konditori i Ödeshög!
”Att få vara kreativ på sitt jobb varje dag och samtidigt få känna denna enorma tacksamhet från alla er kunder gör att vi på Lysings inte kan annat än att älska vårt jobb ” – Anneli på Lysings

Delta på prisutdelningen den 22 april!

Välkommen på prisutdelning och fika på Lysings Konditori i Ödeshög. Det kommer att finnas färska smörgåsar, bakelser, muffins och diverse olika kondisbitar att välja bland. Lysings ger medlemmar som deltar 20 procent rabatt på hela sortimentet (färskt och fryst) så passa på att köpa med dig bröd och fika hem! SCUF Öst bjuder på fika för medlemmar som föranmält sig.
Till anmälan

Finalister

Helena Widell Larsson

Helena Widell Larsson som driver Kjula Hembageri utanför Eskilstuna är nominerad till SCUF-Gaffeln. Hon bakar goda gluten- & mjölkfria bröd och tårtor som man kan äta på öppet hus och beställa. Hon levererar även glutenfria pizzabottnar till flera pizzerior runt omkring. Hon har en härligt engagemang som underlättar för oss med celiaki.

Hot Cod

Hot Cod är nominerad till SCUF-Gaffeln för deras innovativa trekantiga glutenfria fiskpinnar som är gjorda för att passa korvbröden så att inte dressingen ska rinna av. Vi i SCUF blir glada att se något som sticker ut på den glutenfria marknaden.

Jonas Ludvigsson

Jonas Ludvigsson är nominerad till SCUF-Gaffeln för sin bok “Doktorns guide till gluten” som handlar om celiaki, glutenfri kost och glutenrelaterade sjukdomar. SCUF är tacksamma att det finns personer som forskar kring celiaki. Vi hoppas att det fortsätts göra framsteg i forskningen.

Marie Carlsson och Lisa Granath i skolköket på Funkaboskolan

Marie Carlsson och Lisa Granath i skolköket på Funkaboskolan i Kalmar är nominerade till SCUF-Gaffeln för att de har mycket bra koll på specialkosten för alla elever som behöver det. SCUF tycker det är viktigt att ge elever trygghet i vardagen! Skolmatsalen ska vara trygg miljö för alla och därför lyfts Marie Carlsson och Lisa Granath som föredömliga exempel på detta.

Min Mormor

Med motiveringen “Min mormor, som alltid bakar olika sorters glutenfritt till mig!” vill vi uppmärksamma alla fantastiska släktingar som gör sitt bästa för att vi ska få glutenfria alternativ. Ett stort tack till alla er som gör ert yttersta för oss med celiaki!

Rosies cake and tea

Rosies cake and tea är nominerad till SCUF-Gaffeln för deras glutenfria hemgjorda scones, toast och söta bakverk på vardagar. De har också under vissa söndagar Afternoon Tea efter bordsbokning som är väldigt populärt.

Sara Carlstedt

Sara Carlstedt är nominerad till SCUF-Gaffeln för att hon hjälper till att modifiera naturligt glutenfria recept och även säljer egentillverkade naturligt glutenfria produkter. SCUF tycker det är roligt att se hur Sara Carlstedt tar ett personligt initiativ för att förenkla i vardagen för oss med celiaki.

Scandic

Scandic är nominerad till SCUF-Gaffeln för sin bra glutenfria frukostbuffé som är separat från den vanliga buffén och som är tydligt utmärkt. De inser vikten av att inte glutenfria produkter ska utsättas för kontaminering genom att endast glutenfria produkter hanteras avskilt. SCUF hoppas att de kan få fler restauranger att inspireras till att göra samma sak.

Ulrika Granli

Ulrika Granli är mamma till en vars kompis har celiaki och har för det blivit nominerad till SCUF-Gaffeln. Hon underlättar vardagen för de i hennes närhet som har celiaki. SCUF vill lyfta hur viktigt det är att de runt omkring tänker på oss med celiaki, och inte gör det till ett problem.
 
Om SCUF-gaffeln
SCUF-gaffeln är ett pris som varje år delas ut av SCUF. Vinnaren är en person, organisation eller ett företag som förbättrar situationen för oss med celiaki. Vi vill med SCUF-gaffeln visa vår uppskattning och hoppas inspirera andra att följa pristagarnas exempel.