SCUF testar: EWALIE Våffelmix och Knäckemix

Knäckebröd – mix

Foto på EWALIE produkt: knäckemix
Foto: http://www.ewalie.se

Vi började med att prova EWALIE:s glutenfria mix till knäckebröd. Eftersom degen ska stå i 8 timmar eller över natten i kylskåp valde vi att göra degen på morgonen.
bröddeg
På eftermiddagen var det dags att grädda och vi kavlade ut degen på två plåtar enligt receptet. Degen var lätt att kavla ut och forma till önskad form. Vi valde att krydda brödet med flingsalt.
brödpåplåt
Efter 15 minuter tog vi ut brödet, klippte det i bitar och fortsatte att grädda dem. Efter halva tiden tog vi ut och vände på dem.
knäckelåda
Resultatet ser ni här! Vi blev inte riktigt nöjda med vårt knäckebröd. De blev inte så hård yta som vi önskade och då hade vi ändå inne dem längre i ugnen än vad receptet anvisade. Knäckebrödet blev gott och det blev många bitar av mixen. Knäckebrödet får ett pluss för smaken men ett minus för att det var svårt att få till det önskade knapriga resultatet.
Uppdatering 2014-04-22
EWALIE tog kontakt med SCUF och berättade mer om denna produkt, tillagningen och hur en får bäst resultat. De berättade att smeten ska smetas ut ända ut i kanterna på bakplåtarna. Det är viktigt att smeten inte blir för tjock då det då blir svårare att få ett krispigt resultat. De gav tipset att lägga ett bakplåtspapper ovanpå smeten på plåten och trycka/pressa ut smeten till kanterna. Det blir lättare att få smeten precis lagom tunt då. Vi tackar EWALIE för denna information!

Våfflor – mix

Produktbild: EWALIE Våffelmix
Foto: http://www.ewalie.se

Även förra året provade SCUF att laga EWALIE:s våffelmix. Det kan ni läsa mer om här >>. I år ville vi prova produkten igen, denna gång för att se om det gick att laga både glutenfria, laktosfria och äggfria våfflor på samma mix.
Bild på Äggersättningspulver
Istället för ägg så använde vi en äggersättning. Produkten som vi använde kan ni läsa mer om här >>. Vi använde även laktosfri mjölk och mjölkfritt margarin. Att byta ut ingredienserna till laktos- och äggfria produkter tyckte vi fungerade bra. Det gick lätt att vispa ihop alla ingredienser till smeten och det var lätt att grädda våfflorna. Halva innehållet i påsen bakade vi med ägg, även dessa våfflor gick lätt att blanda ihop till en smet och sedan att grädda.
Bild på våffla
Här ni ser ni resultatet av vår laktosfria, glutenfria och äggfria våffla! Våfflorna var mycket goda och det var lätt att byta ut ingredienserna i receptet så det passar fler intoleranser och allergier. Vi kan ge gott omdöme till denna produkt.
SCUF tackar EWALIE för produkterna som vi fick och hoppas att våra medlemmar även passar på att prova dessa produkter. Här kan ni läsa mer om EWALIE:s andra produkter >>.