SCUF testar: Sempers nya Fjällrundor kryddor och bär

I maj fick kansliet två korgar med bröd från Sempers med deras nya färskfrysta tekaka ”Fjällrundor kryddor & bär”. Denna nyhet är deras kryddigare variant av Fjällrundor tekaka och bakas med kummin, anis, fänkål och tranbär. Vi på kansliet provade brödet, både tinat direkt från frysen och rostat.
Såhär beskriver Semper själva sin nyhet:

Sempers nya ”Fjällrundor kryddor & bär” är tekakor fyllda med härlig smak av kummin, anis, fänkål och tranbär. Det är ett helt laktosfritt bröd bakat med ren havre som ger en härlig konsistens för dig som längtar efter något rejält att bita i. Läs mer i deras pressmeddelande här.

Vad får då brödet för betyg av oss? Vi provade det som sagt både rostat och tinat direkt från frysen. Det var gott att rosta och ett plus var att det gick smidigt att tina det från frysen. Vi tyckte däremot inte att kryddorna och bärsmaken kom fram så mycket. Men det är ett gott bröd och en bra mörk variant av tekaka.

Brödet är bakat på ren havre och är helt laktosfritt. Det kostar cirka 35,90 kr i butik.

Bild på Fjällrundor kryddor & bär

SCUF tackar Semper för produkterna som vi fick och hoppas att våra medlemmar även passar på att prova denna nyhet. Här kan ni läsa mer om Sempers andra produkter >>.