Sök till LAGA:s mentorskapsprogram!

mentorskapsprogrammet logotyp

Första året av LAGA:s mentorskapsprogram närmar sig slutet. Under snart ett års tid har mentorer och adepter peppat, stöttat och delat erfarenheter av  celiaki, allergi och astma.

mentorskapsprogrammet logotyp

Det är dags för att söka till nästa års mentorskapsprogram!

Vill du ha stöd, pepp och tips i hur du kan hantera din livssituation? Bli adept och få en mentor med liknande erfarenheter som du!
Har du  kommit långt i ditt förhållningssätt känner dig redo att stötta någon annan? Anmäl ditt intresse till att bli mentor!
Intresseanmälan

Om mentorskapsprogrammet

Mentorskapsprogrammet startar i september och löper på under ett år. Ni har regelbunden kontakt inom era mentorspar och deltar på fyra nätverksträffar med övriga deltagare.  Under året som varit har deltagarna bland annat gjort fotokollage med polaroidbilder och spelat in en alldeles egen låt (håll utkik efter den)!
Mentorskapsprogrammet är en del av SCUF och Unga Allergikers projekt LAGA – tillsammans kan vi laga skolan.
Året som mentor har varit spännande, lärorikt och givande!” Madeleine, mentor. 
”Hanna peppar mig att våga stå upp för mig själv och mina rättigheter.” Beatrice, adept. 
”Du träffar nya roliga människor och gör aktiviteter som alla kan vara med på!” Vilgot, adept. 

Sök till Mentorskapsprogrammet

Är du redo att utveckla dig själv och träffa andra i liknande situationer? Skicka in en intresseanmälan till att bli mentor eller adept. Du ska vara mellan 6 och 29 år gammal och medlem i SCUF eller Unga Allergiker.
Intresseanmälan

Frågor?

Hör av dig till Rebecca Sjöstrand, projektassistent LAGA
rebecca.sjostrand@ungaallergiker.se
070-223 07 09
Varje elev har rätt till en likvärdig utbildning. Unga Allergiker och Svenska Celiakiungdomsförbundet driver tillsammans projektet LAGA – tillsammans kan vi laga skolan. Vi vill skapa en tillgänglig och säker skola för dig med astma, allergi, celiaki eller intolerans. Vi jobbar för barn och unga och hjälper dig att själv förbättra din situation – du är proffs på vad du behöver! Du ska inte önska, du ska kräva, det är din rättighet! Tillsammans med Erfarenhetsplattformen, en digital plattform för erfarenhetsutbyte av astma, allergi, celiaki och annan intolerans, är mentorskapsprogrammet ett komplement till skolfrågan. Syftet är att ytterligare stärka UA och SCUF:s medlemmar i sin vardag.