Varför ska du som SCUF-medlem engagera dig i LAGA?

Projektet LAGA drivs av Svenska Celiakiungdomsförbundet och Unga Allergiker med finansiering från Arvsfonden. Vi vill skapa en säker och tillgänglig skola för barn och unga med astma, allergi, celiaki och annan överkänslighet. Vi vill ge er medlemmar stöd och pepp i er skolgång och vardag. Utöver arbetet i skolan, fokuserar LAGA också på erfarenhetsutbyte – genom dels en erfarenhetsplattform, en digital plattform för erfarenhetsutbyte, och dels ett mentorskapsprogram. Mentorskapsprogrammet består av medlemmar från både SCUF och UA. Tillsammans kan vi LAGA skolan!
Om mentorskapsprogrammet
Mentorskapsprogrammet är en mötesplats för medlemmar i SCUF och UA att under ett års tid stötta varandra och motivera varandra genom gemensamma erfarenheter av att leva med astma, allergi och celiaki.
I mentorskapsprogrammet får du en mentor eller adept att dela erfarenheter med, men också ett helt nätverk av andra mentorer och adepter att få och ge pepp till!
Varför mentorskapsprogrammet? 
Vi som jobbar med projektet bad Martina som är medlem i SCUF och som varit mentor i år att berätta lite om hur det har varit att vara en del av LAGA:s mentorskapsprogram!
Varför ville du bli mentor i LAGA:s mentorskapsprogram?
Först och främst blev jag tipsad. Jag ville nog redan innan och att få frågan gav mig mer motivation till att söka. Själviskt sätt så skulle jag bli glad av tanken om jag har kunnat bidra med något bra till någon annan. Tänker jag på vad jag kunnat bidra till min adept så känns det väldigt kul att få lyssna, dela med sig, ta del av en adepts erfarenhet och att få bidra till det bättre för den.
Vad har året gett dig?
Mer än vad jag trodde! Jag hade höga förväntningar inför mitt år med adepten och det har gett mig mer än så. Den helt otroligt bra matchningen är bara början, att ha en adept där jag bara väntar på att få mail från, mycket nya tankar som jag har börjat reflektera kring och lär mig mer ifrån. Jag har fått ett större kontaktnät där jag också har träffat nya personer från Unga Allergiker.
Varför ska en som SCUF-medlem söka till mentorskapsprogrammet?
För att det är sån häftigt känsla att vara mentor! Att känna stolthet över sin adept, se när den lyckas med någonting och få ha så sköna reflektioner ger så otroligt mycket energi! Om du tror att det bara är adepten som kommer lära sig så har du fel, du kommer lära dig lika mycket.
Tips! Oftast behövs bara en fråga för att väcka tanken hos någon. Tipsa någon som du tror skulle passa! Blir du tillfrågad, ta chansen det finns en anledning till att just du blir tillfrågad!
martina mp
Sök till mentorskapsprogrammet! 
Vill du också vara med? LAGA:s mentorskapsprogram söker nu nya deltagare till nästa års omgång! Är du precis som Martina redo att bidra till någon annans personliga utveckling och samtidigt lära dig massa om dig själv? Sök till att bli mentor! Vill du istället ha någon att bolla tankar och idéer om hur du kan komma vidare i din vardag med celiaki, allergi eller astma? Sök till att bli adept och få en mentor! Anmälningsformuläret hittar du HÄR!
Frågor? 
Hör av dig till Rebecca Sjöstrand, projektassistent LAGA
rebecca.sjostrand@ungaallergiker.se

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *