Vinterläger 2017 – med SCUF och NCFU

Den 27-29 januari åkte deltagare från SCUF och Norsk cøliakiforenings ungdom, NCFU till Sälen. Cirka 60 barn och unga mellan 15-29 år var med på vinterlägret och lärde känna nya vänner från både Sverige och Norge.

Deltagare och lägerledare från SCUF och NCFU.

När alla kommit fram till sälen på torsdagskvällen blev deltagarna uppdelade sina sovsalar. Efter att alla kommit i ordning träffades vi i samlingssalen för lite lära känna lekar. Nästa morgon bar det av till backarna där deltagarna fick välja mellan att åka utför, längd eller vandra. Alla samlades för att äta lunch tillsammans och sedan bar det av ut till backarna igen. På kvällen höll lägerledarna från SCUF i ett mycket uppskattat musikquiz! Kvällen avslutades med brädspel för de flesta deltagarna. Det mest populära spelet var Alias på både norska och svenska!

Lägerledarna Sofia och Christine dukar fram glutenfri kladdkaka.

På lördagen bar det av till backarna igen. Väder var inte riktigt lika fint som på fredagen men humöret och energin hos deltagarna var på topp! På kvällen var det konkurrens i regi av lägerledarna från NCFU och tävling i bland annat mänsklig curling!

På söndagen åt vi frukost och checkade ut från vårt boende. Vi hann även med en utvärdering tillsammans med deltagarna från NCFU.
Att ha ett läger med vårt norska systerförbund var riktigt kul och uppskattat av alla deltagare. Vi hade jätteroligt och fick lära oss en massa roliga norska ord samtidigt som vi lärde ut en hel del svenska. Ett riktigt lyckat läger helt enkelt! Tack till alla som deltog!


/Sara Eriksson, projektledare för vinterlägret och ledamot i förbundsstyrelsen


sara.eriksson@scuf.se

Mänsklig curling på lördagskvällen.
Lägerledarna Christine och Sara.
Oskar och Sabina tar paus i värmestugan.
Deltagarna bygger ett torn av marshmallows och spagetti.
Deltagare och lägerledare från SCUF.