Glädje och frihet på sommarlägret 2015

Lekar på sommarlägret
Deltagare taggade på höghöjdsbana.

56 förväntansfulla deltagare anlände den 8 juli till årets sommarläger. Vi höll till på Björkögården; en stor gård belägen på Väddö i vackra Roslagen. Deltagarna möttes av lägrets glada ledare och personal samt massor av kladdkaka. Sedan följde – trots regn – fyra dagar fyllda av aktiviteter och utflykter. ”Jag tyckte att det var mycket bra för man mötte nya kompisar och aktiviteterna var jätteroliga.”


Lägret är ett tillfälle då deltagarna inte behöver tänka på sin celiaki och kan äta samma sak som alla andra. Om maten: ”Den har varit god och det har varit skönt att slippa tänka på maten.”


Lägret är också en chans att träffa vänner och dela erfarenheter. Du som kommer till lägret ska känna att du inte är ensam med din diagnos. ”Det är så skönt och roligt att träffa andra personer som har samma sjukdom som en själv. Då känner man sig inte ensam, och man kan dela problemen och de roliga sakerna med varandra.” 

Deltagarna fick trotsa regnet under aktiviteterna.

Det var många samtal om hur det är att ha celiaki på lägret. Vårt mål var att alla skulle ha kul och känna gemenskap; samt få ökad kunskap om celiaki och SCUF. ”Jag har fått många bra tips från deltagare och ledare”


Varje år anordnar SCUF ett sommarläger för barn och ungdomar med celiaki. Deltagarna kommer från orter runtom i Sverige. För att fler ska ha möjlighet att delta varierar det var lägret hålls. Platserna går åt snabbt, så tveka inte när anmälan öppnas. ”Detta läger var superkul och jag längtar verkligen efter nästa.”

 – Citaten är hämtade från deltagarnas lägerutvärderingar.

 

Förbundet anordnar fler aktiviteter


Vårt förbund jobbar dagligen för att vardagen ska bli enklare för barn och unga med celiaki. Vi jobbar med viktiga påverkansarbeten där utbud, säkerhet och priser ligger i fokus.

 

Medlemsträffar och aktiviteter anordnas året om, vi vill berätta om det så att fler medlemmar väljer att engagera sig och ta till vara på de aktiviteter som erbjuds! ”Som lägerkoordinator vill jag tacka för några helt fantastiska dagar tillsammans med alla er som deltog under årets sommarläger! Trots att det regnade så gott som varje dag, är det skratt, vänskap och god mat det enda jag minns! Jag hoppas att vi ses nästa år igen; och förhoppningsvis tidigare!”

– Clara Collin