Påverkansarbete

För att göra det enklare för barn och unga att leva med celiaki sprider vi kunskap, lyfter förebilder och ger förslag på lösningar. Bli medlem i SCUF för att stötta vårt påverkansarbete! Tack också för att du är med att skapa ett tillgängligare samhälle, varje gång du frågar efter glutenfritt och informerar om celiaki gör du skillnad.

Maila kommunikator@scuf.se om du har tankar och idéer kring påverkansarbetet.

Celiakiarmband
Genom att samla in pengar till Svenska Celiakiförbundets forskningsfond kan medlemmar bidra till att celiakiforskningen går framåt.

Insamling till celiakiforskning

Tillgängligskola.nu
Tillsammans med Unga Allergiker har vi tagit fram material för att öka tillgängligheten i skolan för elever med astma, allergi, celiaki och laktosintolerans.

Tillgängligskola.nu

SCUF-gaffeln
SCUF-gaffeln delas varje år delas ut av SCUF till en person, organisation eller ett företag som förbättrar situationen för oss med celiaki.

SCUF-gaffeln

medlemsundersökning
Varje år genomför SCUF en undersökning inom olika fokusområden som skola, resor, matbutiker och fritid. Resultatet presenteras för företag och relevanta aktörer.

Medlemsundersökningen

SCUF-märkning
Caféer och restauranger med bra utbud, kunskap och säkerhet kan få en SCUF-märkning. Det är ett sätt att lyfta de som gör ett bra jobb och ge mat- och fikatips till andra med celiaki.

SCUF-märkning

Kioskmaterial
Vi har samlat förslag och tips till de som vill erbjuda glutenfritt i kioskförsäljningen. Här hittar du enkla råd från barn och unga med celiaki.

Glutenfritt i kiosken