Sommarlägret 2014

Barnlägret

Den 9-13 juli åkte SCUF tillsammans med Unga Allergiker till Björkögråden på Väddö i Roslagen för en gemensam lägervecka. Vi var 50 stycken barn som tillsammans med tio stycken lägerledare hade ett läger fullt med lek, bad och många andra spännande aktiviteter. Självklart serverades det god mat till deltagarna som våra tre kockar lagat så det passade allas allergier och intoleranser.


Vi hoppas att alla deltagare hade det lika roligt och trevligt som vi hade och vi tackar alla deltager för ett bra läger. Även ett stort tack till våra fantastiska kockar. Till sist säger vi tack till våra sponsorer för era betydelsefulla bidrag till årets barnläger.


Hur såg deltagarnas första dag ut på barnlägret? På Unga Allergikgers blogg berättar de mer om första dagen i ett blogginlägg. Läs blogginlägget här >>

Ungdomslägret

Årets ungdomsläger var ett fartfyllt äventyrsläger som började den 24 juni i Stockholm och avslutades 29 juni i Jönköping. Under resan besöktes olika städer och deltagarna utmanades högt som lågt.


Lägret började med många tankeställare för deltagarna. Vicci från SCUF:s kansli höll i workshops kring makt och normer vilket sedan var återkommande under lägret genom diskussionsfrågor som deltagarna fick utmed resan. I Stockholm fick deltagarna även prova på darkour. Nästa stopp blev Örebro med besök på glutenfritt bageri följt av kvällsaktiviteter och sedan övernattning i stora tält.
Tredje dagen blev en heldag på Skara Sommarland med mycket skoj. Dagen efter anlände deltagarna till Borås där de fick utmana sina gränser i en höghöjdsbana. Det var verkligen en modig grupp som klättrade många meter över marken.


Morgonen efter begav de sig på till sista resmålet – Jönköping. Här var det allt ifrån cupcake-bakning till paintball. Deltagarna fick även lyssna på ett föredrag om engagemang i SCUF från en tidigare styrelsemedlem med lång erfarenhet från SCUF-engagemang. När sedan söndagen kom var det dags för hemfärd och det bjöds på lunch och aktiviteter i parken innan deltagarna sa hej då för denna gång.


Vi säger tack till alla deltagarna för ett toppenläger och även tack till alla äventyrliga lägerledare. Även ett tack till alla våra sponsorer  – era bidrag var värdefulla för genomförandet av årets läger.


Årets lägerkoordinator André berättar mer om hela lägerveckan in ett inlägg. Läs inlägget här >>