Caféer och restauranger med glutenfritt utbud

Skylt om specialkost
Fin skylt med information till den som äter specialkost.

Massor av medlemmar har tipsat om ställen där de har upplevt bra glutenfritt utbud och kunskap hos personalen. Via matkartan på SCUF:s hemsida går det att hitta och läsa om caféer och restauranger i olika städer. Där hittade jag flera bra förslag som jag passade på att besöka när jag var i Göteborg, Helsingborg, Lund, Malmö och Linköping.
Condeco i Göteborg
Utanför Condeco i Göteborg.

I Göteborg och några andra städer finns Condeco. En medlem som tipsat säger att ”Condecos glutenfria muffin är “to die for”!” Tyvärr var de slut när jag var där men deras vegetariska bowl var också god.
I Helsingborg var tipset att besöka Fahlmans Konditori som ”har bland annat glutenfria semlor och bakar glutenfri- sojafri- mjölkproteinfri- prinsesstårta efter beställning.” Tyvärr hade de inte så mycket att fika utan att förbeställa och att det riskerade att vara kontaminerat.
Surf Shack finns också i flera städer. Jag besökte den i Lund och tyckte att den glutenfria vegetariska hamburgaren var riktigt bra. Tack för tipset!
I Linköping gick jag till Babettes Kafferi som av tipsaren beskrivs som ”Gott glutenfritt bröd som de gör himmelska lunchsmörgåsar av. Kunnig och engagerad personer som gärna hjälper en att hitta lösningar.” De hade en stor skylt vid kassan och det verkade gå att få allt på menyn glutenfritt.
Dela med dig av dina bästa tips för att visa uppskattning till de som för ett bra jobb och gör det enklare för andra med celiaki att hitta dit!
Skicka in tips
/Lisa, SCUF:s kommunikatör
surf shack burger
Vegetarisk hamburgare på Surf Shack i Lund.

Babettes Kafferi bröd
Glutenfria lunchmackor på Babettes Kafferi.

Öresundsbron i Malmö
Dessutom väldigt soligt och fint väder. Här utsikt över Öresundsbron.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *