Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

LAGA-konferensen

september 8, 2017 @ 09:00 - 16:00

Gratis

Välkommen att delta på LAGA- konferensen!

På LAGA-konferensen kommer vi prata om vilka rättigheter elever har och vem som egentligen är ansvarig för att alla elever ges samma möjligheter. Tillsammans med experter och elever berättar vi hur ni kan arbeta för en mer tillgänglig och säker skolmiljö för elever med astma, allergi, celiaki och intolerans.

Tid och datum: 8 september, klockan 09:00 till 16:00

Plats: 7A Odenplan i Stockholm

Kostnad: Gratis! Vi bjuder på lunch och fika. Avbokning efter den 8 juli debiteras med 500 kronor.

Till anmälan

Skolan behöver bli mer tillgänglig

Många elever med astma, allergi, celiaki och intolerans upplever oförståelse från lärare och andra elever i skolan. De har i flera fall högre sjukfrånvaro än andra elever, känner oro över att äta skolmaten och kan ha  svårt att delta i undervisningen, till exempel på idrottslektioner och hemkunskap.

“Har fått i mig gluten flera gånger via skolmaten.”

”Det behövs mer kunskap och förbättrad attityd på förskolor och skolor. På semlans dag fick tex min son grädde med florsocker när alla andra fick semla. Eller på sommarfesten då alla fick korv med bröd och bulle fick min son korv i en servett och inget fika.”

– Citat från SCUF:s medlemsundersökning 2016.

Om LAGA

LAGA-projektet är Svenska Celiakiungdomsförbundets och Unga Allergikers skolprojekt. I två år har LAGA kartlagd vad elever med astma, allergi, celiaki och intolerans behöver för att må bra i skolan. Nu har vi tagit fram ett metodmaterial, baserat på elevers erfarenheter, som ska användas tillsammans med eleverna. Läs mer på tillgängligskola.nu.

Detaljer

Datum:
september 8, 2017
Tid:
09:00 - 16:00
Kostnad:
Gratis

Plats

7A Odenplan
Norrtullsgatan 6
Stockholm, 113 22 Sverige
+ Google Map

Arrangör

LAGA
Telefon
070 223 07 09
E-post
sandra.jansson@ungaallergiker.se
Visa Arrangör-webbplats