Förbundsårsmötet 2016

1-3 april hölls SCUF:s förbundsårsmöte med totalt 39 deltagare. 22 ombud från runtom i landet kom dit för att representera sina medlemsföreningar. På plats var också förbundsstyrelsen, kansliet och mötespresidiet. Dessutom fick vi sällskap av representanter från Norsk cøliakiforenings ungdom (NCFU) och Unga Allergiker.

 

“Det funkade bra, kände att jag kunde delta bra även fast det var mitt första förbundsårsmöte med SCUF”

Sara Eriksson i förbundsstyrelsen pratar med gästerna från Norsk cøliakiforenings ungdom.

Förbundsårsmötet hölls på Ånnaboda konferenscenter, utanför Örebro. Området runtomkring var fortfarande snötäckt och skidåkare motionerade i skogen. Deltagarna bodde under helgen i mysiga skidstugor och maten serverades i Ånnabodas restaurang. Vi bjöds på glutenfria och vegetariska måltider, så att så många som möjligt skulle kunna äta samma sak.

 

“Väldigt fina omgivningar och mysiga stugor.”

En av stugorna deltagarna bodde i på Ånnaboda Konferenscenter.

Trots att det lockade med friluftsliv hade deltagarna koncentrationen på de beslut som skulle tas. Vi höll oss inne och fyllde på med kaffe och fika så snart det behövdes. Mötespresidiet fick mötet att rulla på och såg till att deltagarna hängde med. Efter många långa timmar var mötet avklarat och en ny förbundsstyrelse redo att leda förbundet det kommande verksamhetsåret.

 

“Mötesordförande och sekreterare gjorde ett otroligt bra jobb.”

 

Förbundsårsmötet beslutade bland annat att det under året ska tas fram en boendepolicy och en ordlista över begrepp som används inom SCUF. Det beslutades också att SCUF under verksamhetsåret 2016-2017 ska anordna ett internationellt läger tillsammans med NCFU och ha en monter på Mat för livet-mässan. Allting finns i detalj att läsa i mötesprotokollet.

“Synd att kvällsaktiviteten inte hanns med men bra och givande diskussioner”

Förbundsstyrelsen 2016-2017: Martina Karlsson, Sofia Larsson, Sara Eriksson, Johanna Larsson, Maria Hellquist, Christine Åström och Jonas Andersson.
Klapplek i väntan på bussen.

Om förbundsårsmötet

Förbundsårsmötet hålls en gång per år och är SCUF:s högst beslutande organ. Det ger medlemmar tillfälle att granska och godkänna verksamhetsåret som har varit, besluta om förbundets form (stadgar) och framtid samt välja förtroendevalda för kommande verksamhetsår.

 

Citaten är hämtade från de svarandes kommentarer i utvärderingen.