Hej!

Jag har varit gluten i hela mitt liv och har alltid fått jätteont i magen då jag råkat få i mig något med gluten, ibland händer det även att jag kräks. Men nu de sista gångerna så har det inte hänt någonting, jag bor för tillfället i USA (ska bo här i 1 år) och vet att jag av misstag fått i mig gluten, t.ex. bröd, soja, panerad kyckling osv. Ingen av gångerna har jag fått ont i magen eller känt av minsta lilla och det har faktiskt hänt ganska många gånger de senaste månaderna. Jag har alltid skött min kost, men vad kommer det sig att jag inte känner av någonting nu? Kan det hända att man blir  “mindre känsligare mot gluten” eller till och med blir av med det? För jag känner inte att jag mår dåligt eller någonting.

Sen undrar jag även, vad kan hända om jag får i mig gluten ett flertal gånger utan att jag känner av det? Vet att det påverkar min kropp på “insidan” men kan jag må dåligt eller får sjukdomar längre fram? Hört talas någonting om cancer och liknande, stämmer det?

Tack på förhand!