Presentation av medlemsundersökningen på Tuifly Nordic

Camilla Gustavsson
Idag besökte jag TUIfly Nordic och presenterade resultatet av SCUF:s medlemsundersökning.  Det är TUIfly Nordic som har flygtrafiken för Fritidsresors charterresor.
Vi är glada att TUIfly Nordic vill arbeta för ökad tillgänglighet och trygghet för personer med celiaki. De ser dessutom till att de glutenfria alternativen är naturligt glutenfria (0ppm gluten och alltså utan vetestärkelse) samt att laktosfritt alternativ är utan mjölkprotein!
Camilla Gustavsson på TUIfly Nordic berättar att den ordinaire maten inte är glutenfri; även om den ser glutenfri ut innehåller den gömd gluten såser och buljonger. Se därför till att beställa specialkost!
Camilla berättar att flygpersonalens kunskap om specialkost inom kort kommer säkerställas genom att finnas med i grundutbildningen med tillhörande kunskapsprov. Ombord på flygningen har personalen surfplattor med ingrediensförteckningar, så att den som vill enkelt kan kolla vad maten innehåller. Förhoppningsvis leder det till att resenärer kan känna sig trygga och får tydlig information och ett bra bemötande ombord.
I framtiden hoppas vi i SCUF se en glutenfri barnmeny och sätt att specificera flera allergier och intoleranser i förbeställningen! På grund av bokningssystemet som TUIfly Nordic använder idag är det inte möjligt idag.
Det känns som att SCUF:s åsikter tas på allvar och att TUIfly Nordic ser och vill lösa problemen. Vi fortsätter sprida medlemsundersökningen – för ett mer tillgängligt samhälle!
/Lisa Olsson, SCUF:s kommunikatör