Recepttips: kalljäst frukostbröd

Kalljäst frukostbröd

Ingredienser:
50 g jäst
4 dl kall mjölk eller vatten
1½ msk fiberhusk
1 dl rena havregryn
½ dl rapsolja
125 g matkvarg eller kesella
1 ägg
1½ tsk malda brödkryddor
1½ tsk salt
½ dl äppelmos
2 dl grov mjölmix
6 dl Fria mjölmix
Gör så här:
Rör ut jästen i mjölk eller vatten. Tillsätt fiberhusk och havregryn. Låt svälla i 10 min. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och arbeta degen väl. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen över natten, ca 10-12 timmar.
Tag ut degen från kylskåpet och arbeta den lätt. Klicka ut tre degklumpar på en bakplåtsklädd plåt (använd två plåtar). Tryck med mjölad hand ut till ca 1 cm tjocka kakor. Nagga mycket noga. Låt jäsa i 30 min.
Grädda i 250º, i 10-12 min.
Har du också tips på bra gluten- eller mjölkfria recept? Skicka dem till
region.sbv@scuf.se
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den
så kanske vi testbakar och publicerar ditt recept också!