Välkommen på vinterläger!

Information om vinterlägret 2023

Efter tre års uppehåll är SCUF:s vinterläger äntligen tillbaka! I Januari 2023 kommer SCUF att arrangera ett vinterläger i Idre för 18 av våra medlemmar. Under en långhelg kommer du få lära känna vänner från hela Sverige, umgås, äta god glutenfri mat, åka massor av skidor och gör andra roliga aktiviteter. Det är en resa du inte vill missa!

Om lägerdagarna

Från torsdag 26 januari till söndagen 29 januari kommer du och ungdomar från hela Sverige kunna susa ner för backarna i Idre. Lägret kommer att inkludera aktiviteter, mat, liftkort, transport till och från Idre samt boende. Vi kommer att samlas på Stockholms Centralstation torsdagen den 26 januari för att gemensamt åka tåg till Idre. Ni ansvarar själva för att ta er till Stockholms Centralstation i tid för den gemensamma transporten till Idre. 

Frukost, lunch och middag serveras i lägenheterna som ligger endast 50 meter från backarna. På dagarna njuter vi av åkningen och på kvällarna anordnas roliga aktiviteter!

Vill du hyra skid- eller snowboardutrustning gör du detta själv via https://www.idrefjall.se/hyra/alpint/ eller direkt på plats i Idre (notera att om du väljer att boka i förväg så behöver du göra detta minst tre dagar innan ankomst). Om du har möjlighet rekommenderar vi att förboka i största möjliga mån. Åkdagar är fredag och lördag.

Läs mer om SCUF:s lägerverksamhet här.

Datum

Lägret är från torsdag 26 januari till söndag 29 januari 2023.

Boende

Torsdag – söndag sover vi i två lägenheter som ligger i samma hus och som separeras av en dörr. 

Resor

Vi möts på förmiddagen på Stockholm Centralstation torsdagen den 26 januari och tar gemensamt tåg till Idre. Det går att stiga på tåget i Mora och Bålstad, det är möjligt att möta oss i Idre (om du väljer att möta oss någon annanstans än Stockholm central måste detta meddelas i samband med anmälan). Vi är tillbaka i Stockholm igen på söndagskvällen den 29 januari. Till och från Stockholm Centralstation tar du dig på egen hand. 

Kostnad

Det kostar 1100 kronor att följa med. I det ingår mat, boende, aktiviteter, lägertröja samt den gemensamma transporten mellan Stockholm och Idre. Även liftkort fredag-lördag ingår i deltagaravgiften.

SCUF vill att alla barn och unga ska få möjlighet att åka på våra läger. Vill du/dina barn åka på SCUF:s läger men saknar pengar till det? Ibland kan SCUF hjälpa till att betala deltagaravgiften. Hör av dig så hjälper vi till.

Vem kan delta?

Medlemmar mellan 15-29 år (om du inte är det kan du registrera dig här.)

Anordnare och kontaktpersoner

Två personal från SCUF:s kansli samt 4 ledare följer med på vinterlägret. Vid frågor om lägret kontakta Isabella Browall, Verksamhetsutvecklare på Svenska Celiakiungdomsförbundet på isabella.browall@scuf.se eller ring oss mellan 09.00 -16.00 på 0735953346.

Praktisk information och bekräftelse skickas till dig via e-post efter att du anmält dig.

Med vänliga hälsningar,

SCUF kansli