Vi söker lägerledare för sommarlägret 2022!

Var med och skapa härliga sommarminnen på SCUF:s sommarläger för barn och unga mellan 7-17 år. Ett glutenfritt sommarläger där barn och unga med celiaki kan träffas, dela erfarenheter och ha kul. Ingen behöver oroa sig över maten eller känna sig utanför. Det här är ett läger med massor av glädje och gemenskap!

Som ledare är du del av ett starkt och positivt ledarteam. Vi söker nu ett flertal kreativa och nyfikna personer mellan 18-29 år som är villiga att ta sig an utmaningen och glädjen det innebär att vara lägerledare! Förkunskaper är inget krav, du kommer få utbildning och värdefulla erfarenheter.

Är du SCUF:s nya lägerledare?

Att SCUF:s sommarläger år efter år blir så lyckat och fantastiskt är mycket tack vare de duktiga ledarna. Som ledare har du ett betydande ansvar gentemot deltagarna. Detta innebär att du har bra hand med barn och ungdomar, förstår betydelsen av bra ledarskap och är en trygg och stabil person. Utöver arbetet under själva lägerverksamheten kommer du även att vara en viktig del i planeringen. Du kommer att vara en del av ett starkt ledarteam, som tillsammans har viljan och förmågan att skapa ett fantastiskt läger! Rollen som lägerledare är arvoderad och tjänstgöringsintyg utgår efter avslutat läger.

Huvudledare

Vi söker även två stycken huvudledare som kommer att ha extra ansvar under lägrets gång. Huvudledarna kommer att vara lite extra arvoderade då uppdragen innebär mer övergripande ansvar. Uppdraget innebär att du, utöver lägerledaruppgifterna förväntas bland annat att ansvara och aktivt delta i förberedelserna inför lägret, ha kontakt med föräldrar under lägret, ha koll på tider för ankomster/avgångar samt samordna ledare och deras uppdrag under lägrets gång.

Som huvudledare ska du ha körkort och känna dig bekväm med att köra bil då ni kommer att ansvara för att på SCUF:s bekostnad hyra bil, köra den till lägergården samt hämta/lämna de deltagare som åker kollektivt till lägret i Jönköping  (ca 30 minuters bilkörning från gården). En mer detaljerad uppdragsbeskrivning kommer att komma längre fram.

Ledarutbildning

För att bli ledare på SCUF sommarläger 2022 ska du ha möjlighet att delta på ledarutbildningen som kommer att hållas antingen digitalt, fysiskt eller som ett hybridmöte. Datum är ännu inte satt än, men det kommer vi informera om snarast. Du förväntas även att vara aktiv i planeringen som sker under våren fram tills det att lägret äger rum.

Sommarlägret 2022

SCUF sommarläger 2022 äger rum mellan den 17-23 juli 2022 på Brittebo lägergård utanför Bottnaryd i region Jönköping. Som ledare och huvudledare behöver du vara på plats från lördag den 16 juli till lördag den 23 juli. Mellan söndag-onsdag består lägret av 30 deltagare, som sedan byts ut till 30 nya deltagare mellan onsdag-lördag. Deltagarna är mellan 7-17 år.

SCUF står för kostnader som tillkommer rollen som lägerledare, (exempelvis resor, boende och mat).

Skicka din ansökan idag!

Ansök via e-mail med ämnesraden ”lägerledare” eller “huvudledare”. Sista ansökningsdag är 24 februari 2022. Ansökan skickas till laura.lindholm@scuf.se och ska innehålla ca 1 A4 där du svarar på följande frågor:

Namn, adress, ålder och personnummer.
Varför vill du bli ledare/huvudledare på SCUF:s sommarläger 2022?
Vad tror du att du kan bidra med på lägret?
Hur tror du att vi kan skapa det bästa sommarlägret hittills?

Ansök idag för att ha chansen att få vara med på en fantastisk resa fylld med gemenskap, glädje och utveckling. Detta vill du inte missa!

Övrigt

I samband med din ansökan kommer vi begära ett utdrag ur Polisens belastningsregister enligt lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Du kan redan nu beställa ett via Polisens hemsida och välja ”Registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg”.

Frågor
Vid frågor om uppdraget kontakta SCUF:s medlemssamordnare:

Mail: laura.lindholm@scuf.se

Telefon: 073 595 33 46

Dina personuppgifter lagras i enlighet med GDPR – Allmänna Dataskyddsförordningen.