Glutenfri skola

Illustration SCUF skola

Illustration SCUF skola

Nästan nio av tio elever med celiaki har känt sig orättvist behandlade i skolan på grund av sina kostbehov. Framförallt när det glutenfria alternativet är annorlunda, sämre eller helt saknas. Två tredjedelar av elever med celiaki har fått fel mat i skolan. Ansvaret att hålla koll på specialkosten läggs ofta på eleverna själva, även på de yngsta. Och många måste påminna sina lärare för att inte bli bortglömda när det är fika eller utflykt.

”Jag fick själv gå och fråga i köket om jag kunde äta. Ingen personal hjälpte mig. (8 år)”

Ta del av erfarenheter från hem- och konsumentkunskap, skolmatsal, klassrum, fika och utflykt. I SCUF:s medlemsundersökning har barn och unga på förskola, grundskola och gymnasium delat med sig av upplevelser, oro och förslag.

Läs rapporten
Om SCUF:s medlemsundersökning och tidigare rapporter

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *